AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tokat yaprak sarmasi ici nasil hazirlanir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
125.876
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Tokat yaprak sarması içi nasıl hazırlanır?​

İç harcı için zeytinyağını tencereye alın ve soğanları küp küp doğradıktan sonra salçayla birlikte kavurun. Kavrulunca içine yıkanmış pirinci yarmayı ve bulguru alarak kavurmaya devam edin. Ardından tuzunu baharatını yeşilliklerini atın ve üzerine 3 su bardağı kadar sıcak su koyun.

Bakla sarması nasıl olur?​

Bakla sarması nasıl olur?
Bakla Sarması Nasıl Yapılır?
- Bakla, piyazlık doğranmış soğanlar, 1 yemek kaşığı domates salçası, reyhan otu, ince doğranmış dereotu, tuz, ince doğranmış domates, bulgur ve dövme buğdayı bir kapta iyice karıştırın.
- Salamura yaprakların ortasına hazırladığınız içten paylaştırıp kare şeklinde sarın.

Pişmiş yaprak sarma nasıl saklanır?​

Pişmiş yaprak sarma nasıl saklanır?
Pişmiş Sarmalarınızı Hava ile Temas Ettirmeyin Sarmaları pişen tencere içerisinden ağzı sıkı kapalı buzdolabı kaplarından birine alarak kolaylıkla saklayabilirsiniz. Kabın ağzını hiç açmadığınız sürece 4-5 gün boyunca saklayabilirsiniz. Buzluğa koyduğunuz sarmaları ise 20-30 güne dek tüketebilirsiniz.

Tokat sarması nasıl olur?​

Kavrulunca içine yıkanmış pirinci yarmayı ve bulguru alarak kavurmaya devam edin. Ardından tuzunu baharatını yeşilliklerini atın ve üzerine 3 su bardağı kadar sıcak su koyun. Suyunu çekince altını kapatın ve yaprağınızı sarmaya başlayın. Sararken yaprağın saplarını tenceremizin dibine yapışmaması için serin.

Kıymalı yaprak sarması içi nasıl yapılır?​

Kıymalı yaprak sarması içi nasıl yapılır?
Soğanı ve maydanozu yemeklik doğrayın. Pirinç, kıyma, soğan, salça, tuz ve baharatları geniş ve derin bir kaba alın ve yoğurun. Asma yaprağını avuç içinize alın (mat ve damarlı kısmı size doğru bakmalı), içine bir tatlı kaşığı kıymalı harçtan koyarak sarın.

Baklalı sarma nerenin yemeği?​

Baklalı sarma nerenin yemeği?
bakla dolması bakla içi, kemikli et, çemen, yarma kıyma kullanılarak asma yaprağına sarılarak özellikle nevruz günü yapılan amasya yöresine özgü yemek çeşididir. amasya yöresinin bu yemeği, baklanın ağızda lokum gibi erimesiyle lezzetlenen, bakla sevmeyen insanların bile tadına doyamayacağı farklı bir lezzettir.
 
Tokat yaprak sarması için iç harcı nasıl hazırlanır sorunuzun yanıtını vereyim.

1. Zeytinyağını tencereye alın ve doğradığınız soğanları ekleyerek kavurun.
2. Soğanlar yumuşadığında salça ekleyerek bir süre daha kavurun.
3. Yıkanmış pirinci ve bulguru ekleyip kavurmaya devam edin.
4. Tuz, baharat ve yeşillikleri ekleyin ve karıştırın.
5. Üzerine sıcak suyu döküp karıştırın ve suyunu çekene kadar pişirin.

Bu adımları takip ederek lezzetli Tokat yaprak sarması için iç harcını hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst