Tokat Bat Yemeği Tanımı İçin Gereçler
1 kase yeşil mercimek
2 adet domates
1 adet kuru soğan
Yeşil soğan
2 yemek kaşığı salça (biber, domates fark etmez)
1 çay bardağı ince bulgur
Maydanoz
Dereotu
Reyhan
Pulbiber
Tuz
Tokat Bat Yemeği Tanımı Yapılışı
Birinci olarak tencereye yeşil mercimeği koyup haşlıyoruz ve ocaktan alıyoruz içine ince bulgur koyuyoruz ağzını kapatıp soğuyana kadar bekliyoruz.
Sonra içine salça, domates, maydanoz soğan ve öbür gereçleri koyuyoruz.
Son olarak baharatları koyuyoruz istediğiniz baharatları koyabilirsiniz isterseniz soğuk yemek isterseniz dolapta bekletip servis edebilirsiniz tanımımız bu kadar afiyet olsun.
1 kase yeşil mercimek
2 adet domates
1 adet kuru soğan
Yeşil soğan
2 yemek kaşığı salça (biber, domates fark etmez)
1 çay bardağı ince bulgur
Maydanoz
Dereotu
Reyhan
Pulbiber
Tuz
Tokat Bat Yemeği Tanımı Yapılışı
Birinci olarak tencereye yeşil mercimeği koyup haşlıyoruz ve ocaktan alıyoruz içine ince bulgur koyuyoruz ağzını kapatıp soğuyana kadar bekliyoruz.
Sonra içine salça, domates, maydanoz soğan ve öbür gereçleri koyuyoruz.
Son olarak baharatları koyuyoruz istediğiniz baharatları koyabilirsiniz isterseniz soğuk yemek isterseniz dolapta bekletip servis edebilirsiniz tanımımız bu kadar afiyet olsun.