AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tok Tutan Yağsız Tuzsuz Enfes Çorba

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Tok Tutan Yağsız Tuzsuz Enfes Çorba Tanımı İçin Materyaller
2 orta uzunluk kabak
1 orta uzunluk soğan
1 yemek kaşığı ince bulgur / pirinç / karabuğday
2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
3 su bardağı su
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı
Nane

Tok Tutan Yağsız Tuzsuz Enfes Çorba Tanımı Yapılışı

Tenceremize soyulmuş halka doğranmış kabakları ve 4-5 kesime böldüğümüz soğanları alalım.
Sarımsak seviyorsanız sarımsakları ek edelim. Ben sevmediğim için kullanmadım lakin deneyenler çorbaya çok yakıştığını söylüyor
Üzerine kullandığımız bakliyatı da ekleyip 3 su bardağı su ile pişiriyoruz.
Karabuğday kullanacaksanız öncesinde haşlayalım ama öbür bakliyatlarda bu sürece gerek yok, direk çorbaya katılıp pişmeye başlanabilir.
Kabak ve soğan biraz yumuşayana kadar çorbanın terbiyesini hazırlayalım. Bir kasede yoğurt ve yumurta sarısını çırpalım ve kaynayan çorbanın suyundan biraz alıp karıştıralım.
Kabak ve soğan yumuşayınca terbiyesini ek edelim. 10-15 dk kaynattıktan sonra ocağı kapatalım ve pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirelim.
Üzeri çok köpükleniyor ben o köpüğü kepçe yardımıyla döküyorum gaz yapmaması için.
Sonrasında nane döküp karıştırıyorum ve servise hazır. İstediğiniz öğün yahut orta öğünde sevdiğiniz baharatları üzerine ek edip sağlıklıca ve gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
 
Geri
Üst