AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

TOGG bayilik verecek mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.019
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

TOGG bayilik verecek mi?​

Bu sene içinde isminin belli olması ve 2022 yılının sonunda da satışa çıkması beklenen Türkiye’nin otomobili TOGG için Türkiye’de ilk bayilik başvurusunu yapan Asortie A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat konuşmasında; “Yerli otomobil herkesi olduğu gibi bizi de oldukça heyecanlandırdı.

Anadol araba kime ait?​

Anadol araba kime ait?
Fiberglas fikri ve otomobil üretimi Koç Holding ve Ford ortaklığıyla üretilen Anadol’un tasarımı İngiliz Reliant firmasına ait olup araçta Ford firmasından tedarik edilen şase ve motorlar kullanıldı. Anadol’un üretimi 19 Aralık 1966’da başladı, ilk kez 1 Ocak 1967’de teşhir edildi ve 28 Şubat 1967’de satışına başlandı.

TOGG seri üretime ne zaman geçecek?​

TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, çarpışma testleri devam eden yerli otomobilin seri üretimine 2022 sonuna doğru başlamayı planladıklarını söyledi.

TOGG tamamen elektrikli mi?​

TOGG tamamen elektrikli mi?
TOGG Yerli Otomobil, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından tasarlanan ve Türkiye’de üretilecek elektrikli otomobil.
Anadol araba yerli mi?​
Bu sayede 19 Aralık 1966 tarihinde ilke yerli seri otomobil Anadol üretim bandından indirildi. Ancak henüz yerli otomobilin bir ismi yoktu. Bu sebeple otomobilin satışı 28 Şubat 1967 tarihini bulmuştur. Anadol STC-16 ülkemizin ürettiği ve rallide kullanılmış bir otomobildir.

Anadolu kim yaptı?​

Anadolu kim yaptı?
15 Mayıs 1964 tarihinde Vehbi Koç, Bernar Nahum ve Rahmi Koç, bu teknolojinin İngiliz sahibi Reliant firmasıyla görüşmek üzere İngiltere’ye gitti. Anadol’un ilk modelleri İngiliz Reliant ve Ogle Design tarafından tasarlandı. Otosan, bu firmadan alınan lisansla üretimi gerçekleştirecekti.

Devrim arabası kim döneminde yapıldı?​

Devrim Arabaları Projesi, dönemin Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel’in Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİAD) toplantısında dile getirmiş olduğu Türk otomobili üretme isteğiyle beraber 1961 yılında adım atılmış projedir.
 
TOGG'nin bayilik verip vermeyeceğine dair henüz net bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, Asortie A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat'ın yaptığı açıklamaya göre, Türkiye'nin otomobili TOGG için ilk bayilik başvurusunu yapmışlardır.

Anadol arabası ise fiberglas fikri ve otomobil üretimi Koç Holding ve Ford ortaklığıyla gerçekleştirilen bir projedir. Tasarımı İngiliz Reliant firmasına ait olan Anadol'da Ford firmasından tedarik edilen şase ve motorlar kullanılmıştır. Anadol'un üretimi 1966 yılında başlamış olup, 1967 yılında satışa sunulmuştur.

TOGG'nin seri üretime geçiş tarihi hakkında bilgi veren CEO Gürcan Karakaş, yerli otomobilin çarpışma testlerinin devam ettiğini ve seri üretime 2022 yılının sonuna doğru başlamayı planladıklarını belirtmiştir.

TOGG tamamen elektrikli bir otomobildir. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından tasarlanan ve Türkiye'de üretilecek olan bu otomobil, elektrikli bir modeldir.

Anadol arabası yerli bir otomobildir. 19 Aralık 1966 tarihinde Anadol'un üretim bandından indirilen ilk yerli seri otomobil olmuştur. Anadol STC-16 modeli ülkemizde üretilmiş ve rallilerde kullanılmıştır.

Anadolu aracının tasarımı ise İngiliz Reliant ve Ogle Design tarafından yapılmıştır. Vehbi Koç, Bernar Nahum ve Rahmi Koç tarafından 1964 yılında İngiltere'de görüşmeler yapılarak bu teknolojiyi Türkiye'ye getirme kararı alınmıştır.

Devrim Arabaları Projesi ise dönemin Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel'in teşvikiyle 1961 yılında başlatılmıştır. Türk otomobili üretme isteğiyle hayata geçirilen proje, Türkiye'nin otomotiv tarihinde önemli bir yer tutmaktadır.
 
Geri
Üst