- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
TOBB Tıp kaç yıl?
Fakültemizde entegre (bütünleştirilmiş) tıp eğitimi uygulanmaktadır. Toplam süresi altı yıl olan tıp eğitiminin ilk üç yılında, temel ve klinik tıp bilgileri birbirleri ile ilişkilendirilerek ve organ sistemleri bazında bütünleştirilmiş olarak verilir.Tıp bölümü dersleri nelerdir?
Tıp Fakültesi Dersleri Nelerdir?Genel Cerrahi kaçıncı sınıf dersi?
Türkiye’de genel cerrahi stajları, Tıp Fakültesinin 4. sınıfında yapılır. Genel cerrahi staj süresi yaklaşık 8 haftadır ve 4 büyük stajdan biridir. 4. sınıfta yapılan diğer büyük stajlar; dahiliye, pediatri ve kadın doğum stajlarıdır.
Tıp lisans programı mı?
Tıp Eğitimi Yüksek Lisans Programı iki öğretim yılı (dört yarı yıl) sürmektedir. Program, lisans derecesi olan öğrenciler için toplam 21 krediden (120 AKTS) az olmamak koşuluyla, özel konular dersi ile tez çalışmasından oluşur.TOBB ETÜ tıp hazırlık zorunlu mu?
Uluslararası Standartlarda Dil Eğitimi Bu nedenle, eğitim dilimiz büyük ölçüde Türkçe olsa da, İngilizce Hazırlık sınıfımız zorunlu. Toplamda 1.150 saatlik Türkiye’nin en kapsamlı İngilizce Hazırlık programını sunuyoruz.Tıpta biyokimya dersi var mı?
1-) Tıp fakültesinin 1. senesinde anatomi, biyokimya, biyoistatistik, fizyoloji, tıbbi genetik, tıbbi mikrobiyoloji, Atatürk ilke ve inkilapları dersleri vardır. 2-) Tıp fakültesinin 2. senesinde detaylı anatomi, embriyoloji, histoloji gibi dersler bulunmaktadır.
b) Tıp Doktorluğu Diploması: Tıp Doktorluğu için öngörülen altı Ders yıllık eğitim süresini başarı ile tamamlayanlara “Tıp Doktorluğu Diploması” verilir. Bu program, yüksek lisans seviyesinde öğrenim veren bir programdır.
Tıp Fakültesi Öğrencisi ilk 4 yılda lisans, son iki yılında da lisansüstü programlardan biri olan yüksek lisans (master gibi) programı görmektedir (Lisansüstü programları = Yüksek lisans, Doktora, Tıpta Uzmanlık veya Sanatta Yeterlilik). Yine bu arada “Doktor” ünvanını kazandıran başka bir fakülte de yok.
TOBB Hukuk hazırlık zorunlu mu?
Hangi bölümlerinizde hazırlık okuma zorunluluğu bulunmamaktadır? Üniversitemizde sadece İç Mimarlık, Görsel İletişim Tasarımı ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümlerinde hazırlık eğitimi isteğe bağlıdır. Diğer bütün bölümlerde hazırlık okumak zorunludur.