AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

TMS 2 ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

TMS 2 ne demek?​

TMS 2 stoklar standardı ticari işletmelerde alım satım konusu olan mallar ile üretim işletmelerinde alınan ve üretilen ürünlerin maliyetlerinin hesaplanması ve bunların satımı ile ilgili ölçme, değerlendirme ve izlenmesine ilişkin kuralları ve ilkeleri içermektedir.

Stok tipi ne demek?​

Stok Tipi Tanımları; raporlama, takip ve kullanım kolaylığı sağlamak amacı ile Stok Tiplerinin tanımlandığı alandır. Bir stok tipine bağlı stok kartı oluşturulurken stok tipinde girilen bilgiler öndeğer olarak gelecek ve kullanım kolaylığı sağlanacaktır. Stok kartı oluşturulmadan önce stok tipi oluşturmak zorunludur.

ABC Stok Yönetimi Nedir?​

ABC Stok Yönetimi Nedir?
ABC Stok yönetimi, stoğunuzda bulunan ürün gruplarını birbirinden ayırmanızı ve bu ürünlerin özelliklerine göre ayrı stok takibi yapmanızı amaçlayan stok kontrol yöntemidir. A grubunda bulunan ürünlerin sayısı azdır fakat bu ürünler değer olarak elinizde bulunan stokların çoğunluğunu oluşturmaktadır.

Mamül stoklama nedir?​

Mamül stoklama nedir?
Üretimin bir aşamasında herhangi bir sorunla karşılaşılması durumunda stoktaki yarı mamul kullanılarak üretimin tamamlanması planlanılır. Mamul stokları:Üretim süreci tamamlanmış, satışa hazır halde olan ürünlere mamul denir.

TMS 2 stoklar standardına göre stoklar ne ile değerlenir?​

3- TMS-2′ YE GÖRE STOK DEĞERLEMESİ TMS 2’ye göre stoklar maliyet veya net gerçekleşebilir değerden küçük olan değer ile değerlenmektedir.

TMS 18 Hasılat Standardı hangi işlem veya olaylardan kaynaklanan?​

Mal satışları, hizmet sunumları ve işletme varlıklarının başkaları tarafından kullanılmasından sağlanan faiz, isim hakları ve temettülerden kaynaklanan gelirlerin muhasebeleştirilmesinde TMS 18 hasılat standardı uygulanır. Bu standartta hasılat alınan veya alınacak olan bedelin gerçeğe uygun değeri ile ölçülür.

Stoklar ne demektir?​

Stoklar ne demektir?
Stok, tedarik veya üretim yoluyla elde edilen, kullanılmadan veya müşteriye arz edilmeden önce az veya çok belirli bir süre bekletilen mallardır. Kısaca stok, bir işletmenin sahip olduğu mevcut mallar olarak tanımlanabilir.

ABC yöntemi nedir lojistik?​

ABC yöntemi nedir lojistik?
Müşteri taleplerinin miktar ve karakteristiğine göre gruplandırılmasını amaçlayan yöntemin adıdır. Ürünler, talep miktarına göre büyükten küçüğe üçe ayrılır ve A, B, C tipi olarak sıralanır.
ABC analizi nedir ne işe yarar?​
ABC envanter analizi, tam olarak ne kadar stok tutulacağını belirlemek amacıyla envanteri inceleme süreci olarak tanımlanır. Bu analitik yaklaşımın sağladığı öngörü, şirketlerin envanter seviyelerini geliştirmelerinde büyük rol oynamaktadır. ABC / XYZ, envanter analizlerinin ortak şeklidir.
Mamul ne demek?​
Mamul kelimesi Türkçe’de “imal edilmiş, işlenmiş, yapılmış” anlamına gelir.

Mamul etmek ne demek?​

Mamul etmek ne demek?
Amel, yapmak, üretmek, işlemek anlamına gelirken mamul, yapılan, imal edilen şey demektir. Bu kelime daha çok sanayi ve gıda ürünleri için kullanılır.

TMS 2, stoklar standardı olarak bilinir ve ticari işletmelerde alım satım konusu olan mallar ile üretim işletmelerinde alınan ve üretilen ürünlerin maliyetlerinin hesaplanması ve satımı ile ilgili ölçme, değerlendirme ve izlenmesine ilişkin kuralları ve ilkeleri içermektedir.

Stoklar, işletmelerin sahip olduğu varlıklar arasında önemli bir yer tutar. Bir işletmenin sahip olduğu stoklar, genellikle tedarik veya üretim yoluyla elde edilen ve kullanılmadan veya müşteriye arz edilmeden önce belirli bir süre bekletilen mallardır.

Stoklar farklı tiplerde olabilir ve işletmeler genellikle stoklarını yönetmek ve sınıflandırmak için çeşitli yöntemler kullanırlar. Örneğin, ABC Stok Yönetimi, stoktaki ürün gruplarının ayrılmasını ve bu ürünlerin özelliklerine göre ayrı stok takibi yapılmasını sağlayan bir stok kontrol yöntemidir. Bu yöntemde, ürünler A, B ve C tipi olarak sınıflandırılır ve yönetilir.

Mamül stoklama da üretim sürecinde önemli bir konudur. Mamul stokları, üretim süreci tamamlanmış ve satışa hazır halde olan ürünlere verilen isimdir. Üretim aşamasında herhangi bir sorunla karşılaşıldığında, stoktaki yarı mamuller kullanılarak üretimin tamamlanması planlanabilir.

ABC analizi, envanterde ne kadar stok tutulacağının belirlenmesine yardımcı olan bir analiz yöntemidir. Bu analiz sayesinde işletmeler stok seviyelerini optimize edebilir ve verimliliği artırabilir.

Son olarak, "mamul etmek" terimi, işlemek, üretmek veya yapmak anlamına gelmektedir. Mamul ise imal edilmiş veya yapılmış anlamına gelir ve genellikle sanayi ve gıda sektörlerinde kullanılır.

Geri