AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tm1 hangi ders agirlikli?

Editör

Yeni Üye

Tm1 hangi ders ağırlıklı?​

Tm1; Tam adı Türkçe Matematik 1 olan üniversite sınavından sonra Matematik ağırlıklı bazı bölümlere girebilmek için hesaplanan puan türünün adıdır. Türkçe Matematik puan türünün bir alt puan türüdür. Tm1 puanıyla bir bölüm tercih edecek adaylar YGS, LYS-1 ve LYS-3 sınavına gireceklerdir.

TM 3 puanı için hangi dersler?​

Tm 3 puanıyla tercih edilebilecek üniversite bölümleri
- Antropoloji.
- Arkeoloji.
- Çocuk Gelişimi.
- Felsefe.
- Felsefe Grubu Öğretmenliği.
- Grafik.
- İnsan ve Toplum Bilimleri.
- Klasik Arkeoloji.

T m2 nedir?​

T m2 nedir?
TM-2 (Türkçe Matematik 2) tam adı Türkçe Matematik 2 olan üniversite sınavından sonra hukuk, diplomasi ve yönetimle ilgili bölümlere özel TM puan türüdür.

Işletme TM 1 mi?​

İşte TM-1, TM-2 ve TM-3 puanıyla öğrenci alan bölümler listesi! ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?…TM-1 PUANIYLA ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLER.
Yükseköğretim Programları / Bölümler | Öğretim Süresi | Puan Türü
İşletme Enformatiği | 4 | TM-1
İşletme Yönetimi | 4 | TM-1
İşletme-Ekonomi | 4 | TM-1
Konaklama İşletmeciliği (Fakülte) | 4 | TM-1

Tm1 de hangi dersler var?​

Eşit ağırlık derslerine ilişkin detaylar şu şekildedir;
- Türk Edebiyatı
- Dil ve Anlatım.
- Geometri.
- Matematik.
- Tarih.
- Coğrafya.
- Felsefe.
- İngilizce.

Hukuk TM2 mi TM 3 mü?​

Hukuk TM2 mi TM 3 mü?
TM’nin en prestijli bölümlerinden olan hukuk bölümüne öğrencilerin daha çok matematik ve geometri yaparak mı girmeli yoksa sözel olan tarih, coğrafya ve edebiyatın etkisi daha mı fazla olmalıydı? Geçen ay YÖK bir karar alarak hukuk bölümünü TM2 puan türünden TM3 puan türüne aldı.
Hukuk TM 3 mü?​
TM bölümünde hangi dersler var?​
Eşit ağırlık dersleri nelerdir?
- Türk Edebiyatı
- Dil ve anlatım.
- Geometri.
- Matematik.
- Tarih.
- Coğrafya.
- Felsefe.
- İngilizce.

T m3 ne demek?​

T m3 ne demek?
1 ton suyun metreküp olarak karşılığı da 1’dir.

Hukuk TM 2 mi?​

Geçen ay YÖK bir karar alarak hukuk bölümünü TM2 puan türünden TM3 puan türüne aldı.

Dershanede eşit ağırlık dersleri nelerdir?​

Hukuk TM-3 mu?​

Hukuk TM-3 mu?

Tm1 puanı, genellikle matematik ağırlıklı bölümlere giriş yapabilmek için hesaplanan bir puan türüdür. Bu puan türüyle tercih edilebilecek bölümler genellikle matematikle ilgili disiplinlerdir. Tm1 puanıyla başvurabileceğiniz bölümler arasında İşletme Enformatiği, İşletme Yönetimi, İşletme-Ekonomi, ve Konaklama İşletmeciliği gibi bölümler bulunmaktadır.

Tm3 puanı ise genellikle sosyal bilimler ve sanat alanlarında tercih edilen bölümler için kullanılan bir puan türüdür. Tm3 puanıyla tercih edilebilecek bölümler arasında Antropoloji, Arkeoloji, Felsefe, Grafik gibi bölümler yer almaktadır.

TM 2 (Türkçe Matematik 2) ise hukuk, diplomasi ve yönetimle ilgili bölümlere özel bir TM puan türüdür. Bu puan türüyle tercih edebileceğiniz bölümler genellikle hukuk ve yönetimle ilgili disiplinlerdir.

Eşit ağırlık dersleri genellikle Türk Edebiyatı, Dil ve Anlatım, Geometri, Matematik, Tarih, Coğrafya, Felsefe ve İngilizce gibi derslerden oluşmaktadır. Bu dersler, öğrencilere hem sözel hem de matematiksel yeteneklerini geliştirme fırsatı sunar ve geniş bir alana hakim olmalarını sağlar.

Hukuk bölümü için ise artık YÖK'ün aldığı bir kararla hukuk bölümü TM2 puan türünden TM3 puan türüne geçmiştir. Bu durum öğrencilerin tercih yaparken hangi derslere ağırlık vermesi gerektiği konusunda önem arz etmektedir.

Son olarak, dershanelerde eşit ağırlık dersleri genellikle Türk Edebiyatı, Dil ve Anlatım, Geometri, Matematik, Tarih, Coğrafya, Felsefe ve İngilizce derslerini içermektedir. Bu dersler, öğrencilere hem akademik hem de genel kültürel birikim kazandırmayı hedefler.

Geri