AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

TKDK hangi kuruma bagli?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

TKDK hangi kuruma bağlı?​

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan TKDK, kamu tüzel kişiliğini haiz, idari ve mali özerkliğe sahip, özel bütçeli bir kamu kurumudur.

TKDK nasıl bir kurum?​

sınavla aldıkları uzman personele başbakanlık uzmanlarıyla aynı maaşı vermekte olan kurumdur. başbakanlık uzmanlarının ikramiyelerle birlikte aylık ortalama 4.000 liraya yakın maaş aldıkları düşünülürse prestiji oldukça iyidir.
TKDK amacı nedir?
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Türkiye’deki varlık amacı Avrupa Birliği ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakların Türkiye’de kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetlerde kullanılmasını sağlamak olan, 4 Mayıs 2007 tarihli ve 5648 sayılı “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı …

TKDK ne iş yapar?​

TKDK ne iş yapar, hangi sektörlere destek verir? Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Avrupa Birliği tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan, Katılım Öncesi Yardım Aracı’nın Kırsal Kalkınma Bileşeni olan IPARD Programı’ nın uygulanmasından sorumlu kamu kurumudur.

TKDK ödemeleri nasıl yapılır?​

Cevap: IPARD kapsamındaki ödemeler faydalanıcının sunacağı faturalar ve diğer destekleyici belgeler üzerinden hesaplanır. Ödemeler, faydalanıcının ödeme talep paketini sunduğu tarihten itibaren azami 6 ay içinde beyan edilen banka hesabına aktarılır. Faydalanıcıya ödemeler, nakit olarak elden yapılmaz.
Uzman Eller Projesi 2022 nedir?
Projeyle tarımsal faaliyetlerin eğitimli, genç, uzman kişiler tarafından yapılması teşvik ediliyor. Eğitimli iş gücü ile tarımsal üretimin miktarı, kalitesi ve verimliliğinin artırılması hedeflenirken kırsal alandaki işletmelere de eğitim almış, uzman çiftçilerin örnek olması ve önderlik yapması amaçlanıyor.

TKDK hangi illere destek veriyor?​

Afyon, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, ,Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Şanlıurfa, Sivas.

TKDK hangi illerde var?​

 
Geri
Üst