Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Titresime maruz kalan calisanlarda en sik gorulen meslek hastaligi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Titreşime maruz kalan çalışanlarda en sık görülen meslek hastalığı nedir?​

Titreşimli el aletlerini kullanan işçilerde Median sinirin el bileğindeki karpal tünelde sıkışmasıyla ortaya çıkan ve ağrı, uyuşma ve/veya duyu kaybı ile seyreden Karpal Tünel Sendromu daha sık görülmektedir.

Titreşimden kaynaklı meslek hastalığı nedir?​

El-kol titreşimine maruz kalınması sonucu, parmaklarda ters kan dolaşımı ve sinirsel etkiler meydana gelmekte ve el-kol titreşim sendromu olarak bilinen bir dizi rahatsızlık (beyaz parmak veya Raynaud sendromu, karpal tünel sendromu, tendinit vb.) ortaya çıkabilmektedir.
c) Titreşime maruziyeti azaltmak için bütün vücut titreşimini etkili bir biçimde azaltan oturma yerleri, el-kol sistemine aktarılan titreşimi azaltan el tutma yerleri ve benzeri yardımcı ekipman sağlamak. ç) İşyeri, işyeri sistemleri ve iş ekipmanları için uygun bakım programları uygulamak.
Iş sağlığı ve güvenliği titreşim nedir?
kinetik enerjiye, kinetik enerjinin potansiyel enerjiye dönüşmesi olayına titreşim (vibrasyon) denir. Titreşim, Araç, gereç ve makinelerin, çalışırken oluşturdukları salınım hareketleri sonucu meydana gelir. Titreşim insan sağlığı açısından iki fiziksel büyüklükle tanımlanır.
Kimyasal kaynaklı meslek hastalıkları nelerdir?
Kimyasal Kaynaklı Meslek Hastalıkları Bu grupta kurşun, civa, krom, kadmiyum, nikel gibi metaller; benzen, toluen , triklor etilen , hekzan gibi çözücüler, zehirli gazlar, pestisid maddeler, asitler ve alkaliler gibi çeşitli kimyasal etkenler bulunmaktadır .

Mekanik titreşimin zararlı etkilerinden korunmak amacıyla alınacak tedbirlerin öncelik sırası hangisinde doğru olarak listelenmiştir?​

Titreşimin zararlı etkilerinden korunmak için kaynakta alınabilecek önlemler şunlardır; daha az titreşim yayan yeni araçlar satın almak, titreşim düzeyi düşük makineler kullanmak, zeminde ve temas edilen noktalarda titreşim yalıtımı yapmak, periyodik bakım onarım yapmaktır.

El kol titreşimine maruz kalan kişide aşağıdakilerden hangisi görülebilir?​

 
Geri
Üst