Tırtıl Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
2 adet yumurta
125 mg ( yarım paket) oda ısısında erimiş sana yağ yahut tereyağ
2 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un ( yaklaşık 3.5-4 su bardağı )
Tırtıl Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tüm materyalleri derin bir kap içerisine koyuyoruz ve ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Tırtıl kurabiye şekillendirici ile de formlar verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
170 derece evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişiriyoruz. Bu harçtan 3 tepsi tırtıl kurabiye çıkıyor yapacaklara afiyet olsun
Servis önerisi : tırtıl kurabiyelerin uç kısımlarını eritilmiş çikolataya batırarak servis yapabilirsiniz
Tırtıl Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
125 mg ( yarım paket) oda ısısında erimiş sana yağ yahut tereyağ
2 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un ( yaklaşık 3.5-4 su bardağı )
Tırtıl Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tüm materyalleri derin bir kap içerisine koyuyoruz ve ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Tırtıl kurabiye şekillendirici ile de formlar verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
170 derece evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişiriyoruz. Bu harçtan 3 tepsi tırtıl kurabiye çıkıyor yapacaklara afiyet olsun
Servis önerisi : tırtıl kurabiyelerin uç kısımlarını eritilmiş çikolataya batırarak servis yapabilirsiniz
Tırtıl Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı