AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tırtıl Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Tırtıl Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
Yarım paket margarin-oda sıcaklığında (125 gr)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı şeker
2 yumurta
1 kabartma tozu
1 vanilya
Aldığı kadar un (yaklaşık 4 buçuk su bardağı)
Sarelle yahut nutella
Hindistan cevizi
Toz antep fıstığı

Tırtıl Kurabiye Tanımı Yapılışı

Öncelikle kurabiyemizin hamurunu hazırlamakla başlayalım.
Hamur gereçlerini karıştırarak yumuşak kıvamda ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.
Bu sırada fırını 160-170 derecede ısıtmaya başlayalım.
Kurabiyelerimize aparatla halini verelim.
Bu süreç biraz uzun sürüyor zira dilediğiniz kalınlığa ulaşması uğraş istiyor.
Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri evvelce ısıtılmış fırında 160-170 derecede pembeleşinceye kadar pişirin. Kızartmamaya itina gösterelim.
Servis edelim. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz yahut benim üzere bir ucunu çikolatayı benmari yolu eritip hindistan cevizi yahut toz Antep fıstığına bulanabilirsiniz.
Afiyet olsun. Bu ölçüden 2 buçuk fırın tepsisi çıkıyor.
 
Geri
Üst