AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tırtıl Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Tırtıl Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
2 küçük yahut 1 büyük yumurta
1 paket vanilya
2 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu
2-3 yemek kaşığı kakao
4,5 su bardağı un

Tırtıl Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kakao, un, kabartma tozu hariç, tüm gereçler bir yoğurma kabına koyularak, yoğurulur ve güzelce birbirine yedirilir.
Sonra 3 su bardağı un ve kabartma tozu eklenip yeterlice yoğurulup, hamur iki eşit kesime bölünür.
Bölünün hamurun birine kakao eklenir, güzelce yoğurulur.
Kalan un, hamurlara denetimli bir biçimde eklenerek yoğurulur. Ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında hamur olmalıdır.
Sade ve kakaolu hamur, başka farklı kurabiye aparatına koyularak, yağlı kağıt serili tepsi üzerinde biçimi verilir.
180 derece fırında 20-25 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişiriniz.
Tırtıl Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst