SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Tırtıl Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Yarım su bardağından birazcık fazla pudra şekeri
Yarım su bardağı mısır nişastası
125 gram margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-5 su bardağı un
Tırtıl Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Margarin oda sıcaklığında yumuşamış olacak, yoğurma kabına un hariç bütün materyalleri koyun ve karıştırın.
Azar azar unu ek edin.
Ele yapışmadığı anda olmuş demektir, çok yumuşak bir hamur olacak.
İyice yoğurun ve fırın tepsisini yağlayın.
Tırtıl kurabiye honisinin içine hamurdan bir beze alarak yerleştirin.
Baş parmağınızla bastırarak uzunlamasına biçimler oluşturun.
Tüm hamuru bu biçimde tepsiye sıraladıktan sonra 180 derecelik fırında altı hafif kızarana kadar pişirin.
Üzeri kızarmadan fırından alın.
Soğuduktan sonra tepsiden çıkarın sıcakken dağılabilir.
Ağzı kapaklı bir kapta 2-3 hafta tazeliğini koruyor katiyetle bayatlamıyor. Afiyet olsun.
3 bardaktan sonrasını denetimli ekleyin, hamurun kıvamına nazaran ayarlanmalı, ele yapışmayan bir hamur olmalı.
Kakaolu yapmak isterseniz hamurun yarısına bir yemek kaşığı kakao ekleyip tekrardan yoğurun. ️
Tırtıl Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım su bardağından birazcık fazla pudra şekeri
Yarım su bardağı mısır nişastası
125 gram margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-5 su bardağı un
Tırtıl Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Margarin oda sıcaklığında yumuşamış olacak, yoğurma kabına un hariç bütün materyalleri koyun ve karıştırın.
Azar azar unu ek edin.
Ele yapışmadığı anda olmuş demektir, çok yumuşak bir hamur olacak.
İyice yoğurun ve fırın tepsisini yağlayın.
Tırtıl kurabiye honisinin içine hamurdan bir beze alarak yerleştirin.
Baş parmağınızla bastırarak uzunlamasına biçimler oluşturun.
Tüm hamuru bu biçimde tepsiye sıraladıktan sonra 180 derecelik fırında altı hafif kızarana kadar pişirin.
Üzeri kızarmadan fırından alın.
Soğuduktan sonra tepsiden çıkarın sıcakken dağılabilir.
Ağzı kapaklı bir kapta 2-3 hafta tazeliğini koruyor katiyetle bayatlamıyor. Afiyet olsun.
3 bardaktan sonrasını denetimli ekleyin, hamurun kıvamına nazaran ayarlanmalı, ele yapışmayan bir hamur olmalı.
Kakaolu yapmak isterseniz hamurun yarısına bir yemek kaşığı kakao ekleyip tekrardan yoğurun. ️
Tırtıl Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı