AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tirnak yeme neyin belirtisi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tırnak yeme neyin belirtisi?​

Tırnak yeme bir güvensizlik belirtisi olarak kabul edilir. Aile içinde aşırı baskılı ve otoriter bir eğitimin uygulanması, çocuğun sürekli azarlanarak eleştirilmesi, kıskançlık, yeterli ilgi ve sevgi görememe sıkıntı ve gerginlik başlıca nedenlerdir. Ayrıca tırnak yeme davranışı olaylara bağlı olarak gelişebilmektedir.

Tırnak yeme alışkanlığı nasıl önlenir?​

Tırnak yeme alışkanlığı nasıl bırakılır?
- Tetikleyicilerinizi tanımlayın.
- Tırnaklarınızı kısa kesilmiş tutun.
- Tırnaklarınıza tadı kötü ve acı olan oje uygulayın.
- Düzenli manikür yaptırın.
- Tırnak yeme alışkanlığını iyi bir alışkanlıkla değiştirin.
- Tırnaklarınızı ısırmayı yavaş yavaş durdurmaya çalışın.
Tırnak yiyen kişinin tırnaklarını yutması durumunda, mide enfeksiyonu gibi rahatsızlıklar görülebilir. Tırnakların sürekli olarak ağız ile temasına bağlı olarak pek çok enfeksiyon hastalığı oluşabilir. Çene ekleminde ve diş yapısında bozulmalar olabilir.
Tırnak yeme sorunu nasıl çözülür?
Şu tavsiyeler tırnak yeme alışkanlığından kurtulmanıza yardımcı olabilir: Törpü ve oje şart! * Tırnaklarınızı her zaman kısa kesin ve törpüleyin. Ellerinizin bakımına dikkat etmek, tırnak yeme alışkanlığını azaltarak sizi güzel ve bakımlı tırnaklara sahip olma konusunda cesaretlendirir.
Tırnak yeme psikolojik mi?
Tırnak yeme alışkanlığı pek çok kez kozmetik bir sorun olarak algılanır ve ciddiyeti göz ardı edilir. Ancak bu alışkanlık, psikolojik kökenlidir ve mutlaka tedavi için konunun uzmanı bir psikoloğa başvurulması gerekir. Psikoterapi, özellikle bilişsel davranışçı bir yaklaşım uygulandığında sorunu çözecektir.

Yetişkinlerde tırnak yeme sebepleri nelerdir?​

Tırnak yeme hastalığı hem çocuklarda hem de yetişkinlerde yaygın olarak görülen bir alışkanlıktır. Tırnak yemenin başlıca nedenlerinin başında psikolojik sorunlar, stres, yalnızlık duygusu, kaygı, korku, hayal kırıklığı, sıkıntı ve dikkat eksikliği gelir.

Tırnak yiyen çocuk için ne yapmak lazım?​

TIRNAK YEME DAVRANIŞI İÇİN ÖNERİLER
- Çocukla iletişim kurulmalı ve onunla zaman geçirilmelidir.
- Çocuğu azarlamak, eleştirmek, korkutmak öğüt vermek gibi yöntemlerden kaçınılmalıdır.
- Çocuğa huzursuzluk verecek ortamlardan kaçınılmalıdır.
– Çocuk elini ağzına getirdiği zaman söz ile ikaz etmek yerine dikkatini farklı bir yere çekmek için başka bir yere yönlendirilebilir. – Tesbih ağacı yağını tırnaklara sürüp üzerinde kurumasını bekleyin. Farkında olmadan tırnağını ağzına getirdiğinde gelecek olan acı tattan dolayı tırnak yemeyi bırakacaktır.
Tırnak yemek kurt yapar mı?
Tırnak ile alınan mikropların yanında tırnağın mide duvarına verebileceği olası zararlar sonucu mide yaraları, ülser gibi dertlerle de sizi baş başa bırakabilir. Ayrıca yapılan araştırmalarda tırnak yiyen küçük çocuklarda da bağırsaklarında kurt bulunma riski daha fazla olduğu tespit edilmiştir.
Tırnak yemek hangi organa zarar verir?
– Tırnak yeme alışkanlığı bağırsakta zararlı parazitlerin artmasına neden olur. Bu zararlı parazitler zamanla bağırsakları ve dışkı torbasını hasara uğratır. Midenin sindirmekte zorlandığı tırnak mide zarına zarar verir.

Tırnak yemeyi bırakmak için ne yapmalıyım?​

İşte size tırnak yemeği bıraktıracak yöntemler:
- Neem Oil (Tesbih Ağacı yağı) Tesbih Ağacı yağının tadı acıdır ve tırnaklarınızı yemenizi önleyebilir.
- Sarımsak. Sarımsak tırnak yememe mücadelenizde size yardımcı olabilir.
- Acı kabak.
- Tırnak cilası
- Düzenli manikür.
- Yapay tırnaklar.
- Eldiven.
- Yapıştırıcı bandajlar.

Tırnak yemek yerine ne kullanılır?​

Tırnaklarınızın daha iyi görünmesi ve yeme alışkanlığından vazgeçmeniz için çay ağacı yağını kullanabilirsiniz. Çay ağacı yağını tırnaklarınıza geceden sürün. Bu şekilde uyguladığınızda gece uyku esnasında tırnaklarınızı yemekten kısa sürede uzaklaşacaksınız.
 
Geri
Üst