Tire Köfte Tanımı İçin Gereçler
500 gram dana ve kuzu eti karışık kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sosu için
2 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tırnak pide
Tire Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kıymayı tuzla, zeytinyağı ve karabiber ile 5 dk güzelce özleştirmek için yoğuruyoruz.
Buzdolabına 1 saat dinlendiriyoruz ve ince ince 1 cm kalınlığında şişlere diziyoruz. Tost makinesinde şişleri sıralıyoruz ve pişiriyoruz.
Domatesleri rendeleyin ve tereyağ ve salçalarla güzelce pişirdikten sonra evvel pideleri daha sonra şişten çıkardığımız köfteleri ve en sonda domates sosu ile süslüyoruz.Afiyet olsun.
Tire Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram dana ve kuzu eti karışık kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sosu için
2 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tırnak pide
Tire Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kıymayı tuzla, zeytinyağı ve karabiber ile 5 dk güzelce özleştirmek için yoğuruyoruz.
Buzdolabına 1 saat dinlendiriyoruz ve ince ince 1 cm kalınlığında şişlere diziyoruz. Tost makinesinde şişleri sıralıyoruz ve pişiriyoruz.
Domatesleri rendeleyin ve tereyağ ve salçalarla güzelce pişirdikten sonra evvel pideleri daha sonra şişten çıkardığımız köfteleri ve en sonda domates sosu ile süslüyoruz.Afiyet olsun.
Tire Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı