Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
3,5 yemek kaşığı (tepeleme) un
3 su bardağı süt
200 gr lik labne
1 paket vanilya
1 paket kedi lisanı bisküvi
Islatmak için;
1/2 (yarım) su bardağı su
1/2 (yarım) su bardağı süt
1 paket 3 ü birada kahve
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
3 tam yumurta tencereye alınır ve çırpılır.
Süt, un ve şeker eklenir. Çırpılarak homojen bir kıvam elde edilir.
Ocağa alınır koyulup göz göz olunca indirilir.
Muhallebi kenara alınır ve soğumaya bırakılır.
Ilıyınca içerisine labne ve vanilya eklenerek blender yardımıyla çırpılır.
Labne bana ağır geliyor diyenler içinden bir kaşık kadarını alabilir. Ve aldığı kısmı susuz! yoğurt ile tamamlayabilir. Labnenin suyunu kullanmayınız.
Kahve su +süt karışımı da eritilir.
Baton kalıpta yapacaksanız kalıp streç sinema ile kaplanır ve alt kısmına ince bir muhallebi dökülür.
Kedi lisanları kahveli karışımda ıslatılarak kalıba dizilir.
Bir kat muhallebi bir kat bisküvi dizilerek kalıp doldurulur.
Üzeri kapatılarak dolaba dinlenmeye kaldırılır.
Hem kıvamı hem de tadının tam oturması dolapta dinlenmesine bağlı. En az 7-8 saat dolapta bekletilmeli. Mümkünse geceden yahut bir gün evvel yapılmalıdır.
İyice dinlenmiş tiramisu düz bir servis tabağına alınır.
Üzerine çokça kakao elenir ve servis edilir. Afiyet olsun .
Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
3,5 yemek kaşığı (tepeleme) un
3 su bardağı süt
200 gr lik labne
1 paket vanilya
1 paket kedi lisanı bisküvi
Islatmak için;
1/2 (yarım) su bardağı su
1/2 (yarım) su bardağı süt
1 paket 3 ü birada kahve
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
3 tam yumurta tencereye alınır ve çırpılır.
Süt, un ve şeker eklenir. Çırpılarak homojen bir kıvam elde edilir.
Ocağa alınır koyulup göz göz olunca indirilir.
Muhallebi kenara alınır ve soğumaya bırakılır.
Ilıyınca içerisine labne ve vanilya eklenerek blender yardımıyla çırpılır.
Labne bana ağır geliyor diyenler içinden bir kaşık kadarını alabilir. Ve aldığı kısmı susuz! yoğurt ile tamamlayabilir. Labnenin suyunu kullanmayınız.
Kahve su +süt karışımı da eritilir.
Baton kalıpta yapacaksanız kalıp streç sinema ile kaplanır ve alt kısmına ince bir muhallebi dökülür.
Kedi lisanları kahveli karışımda ıslatılarak kalıba dizilir.
Bir kat muhallebi bir kat bisküvi dizilerek kalıp doldurulur.
Üzeri kapatılarak dolaba dinlenmeye kaldırılır.
Hem kıvamı hem de tadının tam oturması dolapta dinlenmesine bağlı. En az 7-8 saat dolapta bekletilmeli. Mümkünse geceden yahut bir gün evvel yapılmalıdır.
İyice dinlenmiş tiramisu düz bir servis tabağına alınır.
Üzerine çokça kakao elenir ve servis edilir. Afiyet olsun .
Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı