Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
28 adet kedi lisanı bisküvi
Islatmak için;
1 çay kaşığı türk kahvesi
1 adet paket nescafe
1 yemek kaşığı şeker
2,5 su bardağı su
Kreması için;
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
200 gram labne peynir
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kreması için bir tencereye labne hariç tüm gereçler konur, karıştırılır ve ocağa alınır. Karıştırmayı hiç bırakmayın yoksa topaklanır.
Kaynayınca kenara alıp karıştırarak ılınmasını sağlayın.
Ilıyan kremaya labneyi ekleyip mikserle 5 dakika çırpalım.
Bir kaba su, şeker, kahve ve nescafe alıp kedi lisanlarını batıralım kare borcama dizelim. ( alt sıraya 14 adet)
Üzerine ılıyan kremanın yarısını dökelim.
Tekrardan birebir süreci yapıp üzerine kakao eleyelim.
Dolapta dinlendirelim.
Afiyet olsun
Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
28 adet kedi lisanı bisküvi
Islatmak için;
1 çay kaşığı türk kahvesi
1 adet paket nescafe
1 yemek kaşığı şeker
2,5 su bardağı su
Kreması için;
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
200 gram labne peynir
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kreması için bir tencereye labne hariç tüm gereçler konur, karıştırılır ve ocağa alınır. Karıştırmayı hiç bırakmayın yoksa topaklanır.
Kaynayınca kenara alıp karıştırarak ılınmasını sağlayın.
Ilıyan kremaya labneyi ekleyip mikserle 5 dakika çırpalım.
Bir kaba su, şeker, kahve ve nescafe alıp kedi lisanlarını batıralım kare borcama dizelim. ( alt sıraya 14 adet)
Üzerine ılıyan kremanın yarısını dökelim.
Tekrardan birebir süreci yapıp üzerine kakao eleyelim.
Dolapta dinlendirelim.
Afiyet olsun
Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı