AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tipta olgu nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tıpta olgu nedir?​

Olgu, var olduğu, doğru olduğu veya gerçekleştiği kabul edilen şeydir. Bilimsel gerçek, dikkatli gözlemler veya ölçümler (örneğin deneyler veya diğer yöntemler) yoluyla doğrulanmış olgulardır. …

Psikolojik olgu ne demek?​

Psikolojide olgu, insan davranışlarının temelini aldığı durumlardır. Örneğin, insanın çocukluğunda yaşadığı olaylar tüm yaşamını şekillendirir.

Olgu genel midir?​

Olgu genel midir?
Olgu genel olarak TDK açısından, ‘Bazı olayların dayandığı neden ya da bu nedenlerin yol açtığı sonuç’ şeklinde ifade edilmektedir.

Olgu cümlesi ne demek?​

Olgu, kolayca anlaşılabilen, tam olarak bilinen, objektif olarak kanıtlanabilen ve bilimsel verilere (bilgilere) dayandırılabilen somut şeyler, olay ve düşünceler. Olgu cümleleri * Atatürk, TC’nin ilk cumhurbaşkanıdır. * Türkiye’nin en iyi futbol takımı Karşıya spordur.

Olay ve olgu nedir örneklerle?​

Olay, ortaya çıkan, oluşan durum, ilgi çeken veya çekebilecek nitelikte olan her türlü iştir. Olay kavramı hadise, vaka veya fenomen olarak da bilinmektedir. Olgu ise birtakım olayların dayandığı sebep veya bu sebeplerin yol açtığı sonuçtur. Türkçe bir sözcük olan olgu, vakıa olarak da bilinmektedir.

Olgu sunumu nasıl yapılır?​

Olgu sunumu nasıl yapılır?
- Özet. Giriş- çok kısa.
- Olgu sunumu— Hikaye. • Öykü– sadece pozitifler.
- Tartışma—Literatür tarama. • mesajlar.
- Kaynaklar. •Demografik nitelikleri özetlenmeli,
- ve radyografik görüntüler olguyu daha. iyi takdim etmek için bu kısma.
- eklenmelidir. Önemli olan konuya odaklanılmalı her şeyi söylemeye çalışılmamalıdır.

Olay ve olgu arasındaki farklar nelerdir?​

Olay ve olgu arasındaki farklar Hayat içerisinde tek tek meydana gelen değişmelere olay denir. Olgu ise, aynı türdeki olayları bir bütün olarak anlatmak için kullanılan bir kavramdır.

Olgu ve olay nedir felsefe?​

Olay ve olgunun arasındaki en büyük fark, zaman açısından olayların olgudan daha kısa bir süreyi içermesidir. Örneğin güneş açması ya da bir çocuğun doğması, Truva savaş birer olaydır. Olgu ise daha tümevarımsal bir kavramdır ve uzun süreçleri barındırır.

Olgu soyut mudur?​

Olgu soyut mudur?
Olay kavramı somut, olgu kavramı ise soyut kavramlardır.

Eğitim bir olgu mudur?​

Eğitim sosyal bir olgudur. Yani dün de, bugün de her toplumda mutlaka bir eğitim faaliyeti vardır, örgün ya da yaygın olarak, aile ya da devlet eğitimi olarak ve var olmaya da devam etmektedir.
 
Olgu, tıp terminolojisinde var olduğu, doğru olduğu veya gerçekleştiği kabul edilen durum veya durumlar olarak tanımlanabilir. Bu durumlar, bilimsel yöntemlerle doğrulanmış gözlemlere veya ölçümlere dayanabilir.

Psikoloji alanında ise olgu, insan davranışlarının temelini oluşturan durumlar olarak kabul edilir. Örneğin, bireyin çocukluk döneminde karşılaştığı deneyimlerin ilerleyen yaşamını nasıl etkilediği bir psikolojik olgu olarak incelenebilir.

Genel olarak, olgu TDK'ye göre "Bazı olayların dayandığı neden ya da bu nedenlerin yol açtığı sonuç" şeklinde ifade edilir. Dolayısıyla olgu, belirli durumların neden-sonuç ilişkileriyle açıklanabilen durumları kapsar.

Olgu cümleleri, kolay anlaşılabilir, tam olarak bilinen, objektif olarak kanıtlanabilen ve bilimsel verilere dayandırılabilen somut şeyler, olaylar ve düşüncelerdir. Örnek olgu cümleleri şunlar olabilir: "Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanıdır." veya "Türkiye'nin en iyi futbol takımı Karşıyaka Spor'dur."

Olay ve olgu arasındaki farkı belirtirken; olayların tek tek meydana gelen değişmeler olduğunu, olgunun ise aynı türdeki olayları bir bütün olarak anlatmak için kullanılan bir kavram olduğunu ifade etmek mümkündür.

Felsefe bağlamında olay ve olgu arasındaki en büyük fark, zaman açısından olayların olgudan daha kısa bir süreyi kapsamasıdır. Olaylar, kısa süreçleri içerirken olgu daha geniş ve uzun süreçleri ifade eder.

Olgu soyut bir kavram değil, somut bir kavramdır. Olaylar somut olarak yaşanırken, olgular genellikle soyut kavramlar ve neden-sonuç ilişkilerini ifade eder.

Son olarak, eğitim bir olgudur ve sosyal bir olgu olarak kabul edilir. Her toplumda eğitim faaliyetleri mevcuttur ve eğitim sürekli olarak var olmaya devam etmektedir, bu da eğitimi sosyal bir olgu haline getirir.
 
Geri
Üst