AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tipcilarin KYK bursu ne kadar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Tıpçıların KYK bursu ne kadar?​

Tıp için 25 üniversitede 18 alan öncelikli seçildi. Bu alanları tercih edecek öğrenciler eğitim hayatları boyunca aylık 1800 TL burs alacak. Bu bölümlerde 299 kontenjan yer alıyor.
75 burs geri gelir mı?
75 BURS KALKTI MI? Vakıf üniversitelerinde uygulanan yüzde 75’lik burs oranı kaldırıldı.Tam burslu, yüzde 25 ve yüzde 50 burs sistemi devam edecek. Yükseköğretim Kurulu ( Yök ) Başkanı Prof. Dr.

Kısmi burs nedir?​

Kısmi Burslar Genellikle verilen burs şekli kısmı burslardır. Bu burslar da belli üniversitelerde kabul edilen öğrencilere £1,000 ile £5,000 arasında veril mektedir. Bu burslar çoğunlukla başarı ve yeteneklere göre verilir ancak bazen maddi yetersizlikler de göz önünde bulundurulmaktadır.
75 TL burs kalktı mı?
Vakıf üniversitelerinde uygulanan yüzde 75’lik burs oranı kaldırıldı. Tam burslu, yüzde 25 ve yüzde 50 burs sistemi devam edecek.
Kısmi burs miktarı yüksek lisans bursiyeri için 400 TL/Ay ve doktora bursiyeri için 500 TL/Ay’dır. Yüksek lisans sonrası doktora öğrenimine devam edecek yüksek lisans bursiyeri için ek burs 500 TL/Ay’dır. Doktora bursiyerlerine ayrıca yılda iki kez (Mart ve Ekim burslarıyla birlikte) 400 TL ek destek verilir.
Tübitak hangi bölümlere burs veriyor?
felsefe, tarih, coğrafya, sosyoloji, antropoloji, arkeoloji, sanat tarihi, arkeoloji ve sanat tarihi, ilahiyat, Türk dili ve edebiyatı bölümlerinden herhangi birinde çift anadal programı (ÇAP)’nda örgün öğrenim gören öğrencilere lisans bursu verilir.

TESA burs başvurusu nedir?​

Vakfımız kurulduğu günden bu yana eğitime destek olmayı amaçlayarak her yıl olduğu gibi, 2021-2022 Eğitim Öğretim döneminde de ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilere burs verecektir. 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı bursları için başvurular 08 Kasım- 19 Kasım 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.
Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği burs Başvurusu Ne Zaman?
TÜKD burslarından yararlanmak isteyen adaylar 1-30 Eylül tarihleri arasında www.tukd.org.tr internet sayfasından indirdikleri başvuru formunu (Bkz. TÜKD Burs Başvuru Formu) doldurarak başvuru yapabilirler.

Geri