Tıp tarihinde ilk defa mikropların varlığını ortaya atan ve hastalıkların bu yola bulaştığı fikrini öne süren bilim insanı kimdir?
Kaynaklarda aynı zamanda “tabîb-i ebdân” olduğu, devrinin iyi bir hekimi sıfatıyla da şöhret kazandığı ve tıbba dair eserleri bulunduğu belirtilen Akşemseddin’in, tıp tarihinde ilk defa mikrop meselesini ortaya atmak ve hastalıkların bu yolla bulaştığı fikrini öne sürmekle, bu alanda kesin bilgiler veren Fracastor adlı …Akşemsettin neyi icat etmiştir?
Akşemseddin’in en önemli buluşu mikrobu tanımlayan ilk bilim insanı olmasıymış. Dünya genelinde mikrobu keşfeden ve onu anlatan bir kitap yazan alim, tıp tarihine önemli bir katkıda bulunmuş birçok ilacın ve hastalığın keşfine kapı açmış.
Mikropların varlığını ortaya atan kimdir?
Mikrop terimi, bilim dünyasına ilk defa 1878’de Fransız cerrahı Charles Sédillot tarafından getirilmiştir.
Ilk defa mikroptan bahseden bilim adamı kimdir Türk?
Asıl adı Mehmet bin Hamza olan daha çok İstanbul’un fethinde ki manevi katkıları ile tanınan Akşemsettin dünya tarihinde ilk kez mikrobun varlığından bahseden kişi olmuştur. O mikrobu tohum olarak tanımlamıştır. Akşemsettin’in baba tarafından soyu Hz. Ebubekir’e kadar çıkarılmaktadır.Mikrop kim?
Lakabı Mikrop’la özdeşleşen Hikmet Durmuş, “Lakabım Mikrop. Bu ismi aslında ben istemedim. Ben anneme gidip ‘Bana mikrop diyorlar’ deyince annem benimle aylarca konuşmadı.
Akşemseddin in bilimsel çalışmaları nelerdir?
Eserleri
Göynük tercihinde “su ve toprağın sıhhatli ve bereketli oluşunun”( Hüseyin Öztürk ,27.05.2014 Akit Gazetesi) etkisi de vardır. Fatma Marmara’nın tespitlerine göre de(Fatma Marmara internet sitesi) Göynük’ün doğası ve güzelliği Akşemseddin’i buraya yerleştirmiştir.
Tıbbın kurucusu kabul edilen Iyonyalı bilim insanı kimdir?
Hipokrat (Yunanca: Ἱπποκράτης, Hippokrates) (d. MÖ 460, İstanköy – ö. MÖ 370, Larissa), tıbbın babası olarak anılan İyon hekim. Hekim olan babası tarafından yetiştirilip birçok yerde hekimlik yapmıştır.