Tip sekreterligini diger sekreterlikten ayiran ozellikler nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
129.264
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Tıp sekreterliğini diğer sekreterlikten ayıran özellikler nelerdir?​

Tıbbi sekreterler, sağlık kurum ve kuruluĢlarda hizmet verdikleri için bu alanın kendine ait bir meslek dili vardır. Tıbbi sekreterleri diğer sekreterlerden ayıran en önemli özelliklerden biri de tıbbi terimler konusunda geniĢ bilgiye sahip olmalarıdır.

Tıbbi sekreterlerin edilmesi gereken mesleki yetkinlikleri nelerdir?​

Beden dilini anlama, insanlarla görüşme ve ikna etme kabiliyetine sahip olmak, Sabırlı ve güler yüzlü olmak, Sigorta formları, hasta dosyaları ve ofis malzemelerini takip etmeye yarayacak organizasyonel beceriye haiz olmak, Kişiler ve kurumlar arası yazışmaları gerçekleştirebilmek.
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programını bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı oldukları taktirde; Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Sağlık İdaresi lisans programına dikey geçiş yapabilirler.
Aşağıdakilerden hangisi tıbbi sekreterin dış görünüşü ile alakalıdır?
Dış görünüşü • El ve parmakları, görme ve işitme organları sağlam olmalı. olmalı. Erkek sekreterler saç ve sakal tıraşına dikkat etmeli. El ve tırnak bakımına özen gösterilmeli, özellikle temiz olmasına dikkat edilmeli.
Sağlık kurumlarında çalıştıkları birimlere göre tıbbi sekreterlerin görevleri nelerdir?
Tıbbi sekreterler tıbbi dokümantasyon, tıbbi arşiv, sağlık kurulu, poliklinikler, hasta kabul birimlerinde tıbbi kayıtların tutulması ve yazışmaların yürütülmesi, bilimsel toplantılarda kayıtların tutulması ve tutulan kayıtların deşifre edilmesi gibi görevleri yerine getirmektedirler.

Tıbbi sekreterin sağlık kuruluşundaki görev yetki ve sorumlulukları nelerdir?​

Görev ve Sorumluluklar: Hastaya ait tıbbi ve idari kayıtları tutar, elektronik ve/veya sesli ortamlara kayıt edilen tıbbi verileri tıbbi belgelere dönüştürür. Hasta dosyalarını ve gerekli görülen diğer belge ve raporları dosyalar, arşivleme ve hizmete sunma işlemlerini yürütür.
 
Geri
Üst