Tip okuyan biri cift anadal yapabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Tıp okuyan biri çift anadal yapabilir mi?​

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesinde okurken aynı zamanda aşağıda belirtilen programlarda ÇAP ve YANDAL yapabilirsiniz. Tıp Fakülteleri arasında en fazla Çift Anadal Programı (ÇAP) imkanı fakültemizde başlıyor.
Uzaktan eğitim alan öğrenci çift anadal yapabilir mi?
Mevzuat gereği uzaktan öğretim programlarında çift anadal/yandal yapılamamaktadır.

ÇAP kaç puanla yapılır?​

Çift anadal programının şartları Bazı üniversiteler 4 üzerinden 2,5 ortalama isterken, ortalama puanın 3’e kadar yükseldiği üniversiteler de bulunmaktadır. YÖK’ün internet sitesinde çift anadal için belirtilen başarı puanı 100 üzerinden 70’tir.
Tıpta çift uzmanlık yapılır mı?
Uygulamada Sağlık Bakanlığı iki ayrı uzmanlığı olan hekimlerin ancak kadrolu olarak çalıştıkları kuruluşta ikinci uzmanlık dalında da çalışabileceklerini savunarak başka bir sağlık kuruluşunda (örneğin tıp merkezinde) çalışmalarına izin vermemektedir. Ancak bu uygulama hukuka aykırıdır.
24 Nisan 2010’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik’e göre açık veya uzaktan öğretim öğrencileri artık örgün öğretim …
ÇAP için ortalama kaç olmalı 4 üzerinden?
Çift Anadal Programına kimler Başvurabilir? Başvuru anında anadal diploma programındaki AGNO’su en az 100 üzerinden 70 (4.00 üzerinden 2.72) olan ve anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst yüzde yirmisinde bulunan öğrenciler ikinci anadal diploma programına başvurabilirler.

Üniversitede ÇAP nasıl yapılır?​

Başvuru anında anadal diploma programındaki genel not ortalaması en az 100 üzerinden 70 olan ve anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst yüzde yirmisinde bulunan öğrenciler ikinci anaadl diploma programına başvurabilirler.

Geri