AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tip Fakultesi Dekani ne is yapar?

Editör

Yeni Üye

Tıp Fakültesi Dekanı ne iş yapar?​

Fakültede yapılan bütün faaliyetlerin gözetim ve denetiminin yapılmasında, takip ve kontrol edilmesinde ve sonuçlarının alınmasında Rektöre karşı birinci derecede sorumludur.

Dekan ve rektör ne anlama geliyor?​

Dekan ve rektör ne anlama geliyor?
Rektör ve dekan ne demek? Almanca dekan “üniversitede bölüm başkanı” sözcüğünden alıntıdır. Almanca sözcük Geç Latince decanus “kilise hiyerarşisinde bir rütbe” sözcüğünden alıntıdır. Rektör bölge papazıdır, dekan ise mahalle papazı.

Rektör nedir ne işe yarar?​

Rektör nedir ne işe yarar?
Bir üniversitede görev bakımından, akademik ve yönetimsel olarak en üst düzey yetkilere sahip kişiye ‘rektör’ adı verilir. Üniversite ve bağlı birimlerinin genel olarak işleyişi, sevk ve idaresinden sorumludur. ‘Rektör’ kelimesi Latince kökenlidir ve ‘yöneten’ anlamına gelir.

Dekanlar kim tarafından seçilir?​

MADDE 8. a) Atanması: (Değişik:RG-4/1/1994-21808) Fakültenin ve birimlerinin temsilcisi olan dekan, rektörün önereceği, üniversite içinden veya dışından üç profesör arasından Yükseköğretim Kurulunca üç yıl süre ile seçilir ve normal usul ile atanır. Süresi biten dekan yeniden atanabilir.

Prof maaşı ne kadar 2022?​

Prof maaşı ne kadar 2022?
Tüik tarafından belirlenen açıklamalar doğrultusunda, yeni yılda araştırma görevlilerinin maaşlarına yüzde 305 zam uygulanacağı haberi geldi. Bu zammın ardından araştırma görevlilerinin maaşı 8.231₺’den, 10.741₺’ye yükseldi. Yapılan zamla birlikte profesörlerin maaşı 13.936₺’den 18.186₺’ye yükseltildi.

Dekanlar kim tarafından önerilir?​

Dekanlar kim tarafından önerilir?
MADDE 15 – (1) Dekan, Rektörün önereceği profesör unvanına sahip kişiler arasından Mütevelli Heyet tarafından üç yıllığına atanır. Süresi biten Dekan yeniden atanabilir ve süresi sona ermeden aynı usulle görevden alınabilir.
Rektörlerin yetkileri nelerdir?​
Rektör, üniversitenin ve bağlı birimlerinin öğretim kapasitesinin rasyonel bir şekilde kullanılmasında ve geliştirilmesinde, öğrencilere gerekli sosyal hizmetlerin sağlanmasında, gerektiği zaman güvenlik önlemlerinin alınmasında, eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayın faaliyetlerinin devlet kalkınma planı ilke ve …

Tıp Fakültesi Dekanı, fakültede yapılan bütün faaliyetlerin gözetim ve denetiminin yapılmasında, takip ve kontrol edilmesinde, sonuçlarının alınmasında Rektöre karşı birinci derecede sorumlu olan kişidir. Dekanın görevleri arasında akademik personelin yönetimi, bütçe ve kaynak yönetimi, akademik programların geliştirilmesi, araştırma projelerinin desteklenmesi, öğrenci ve personel sorunlarının çözümü gibi konular yer almaktadır.

Rektör ise bir üniversitede en üst düzeydeki yetkili kişidir. Akademik ve yönetimsel olarak üniversite ve bağlı birimlerinin genel işleyişinden sorumlu olan rektör, üniversitenin stratejik planlarını belirler, bütçeyi yönetir, akademik kadroyu denetler ve genel olarak üniversitenin yönetiminden sorumludur.

Dekanlar, üniversitenin fakülteleri veya bölümleri gibi akademik birimlerinin başkanlarıdır. Rektörün önereceği üç aday arasından Yükseköğretim Kurulu tarafından seçilerek atanırlar. Süresi biten dekanlar yeniden atanabilirler.

2022 yılında profesör maaşlarına yapılan zamla birlikte, profesörlerin maaşı 13.936₺’den 18.186₺’ye yükselmiştir. Dekanlar ise rektörün önereceği üç aday arasından seçilerek atanırlar. Süresi biten dekanlar yeniden atanabilirler veya görevden alınabilirler.

Geri