AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tip alanindaki gelismeler nelerdir?

Editör

Yeni Üye

Tıp alanındaki gelişmeler nelerdir?​

2019’DA SAĞLIK ALANINDA HANGİ GELİŞMELER YAŞANDI?
- BEYİN TARAFINDAN KONTROL EDİLEBİLEN DIŞ İSKELET.
- GEN BASKILAYAN İLAÇLAR.
- KURTARICI VİRÜSLER.
- KANSERE YENİ BİR YAKLAŞIM.
- KİŞİYE ÖZEL HAZIRLANAN İLAÇLAR.
- ALZHEIMER HASTALIĞINDA BÜYÜK GELİŞME.
- YAPIŞIK İKİZLERİN AYRILMASI.
- ÖLÜMDEN SONRA KISMEN CANLANAN BEYİN HÜCRELERİ

Sağlık alanında neler kullanılır?​

Ateş ölçer ve tansiyon aletleri hem sağlık kurumlarında hem de evlerde en sık kullanılan teknolojilerin başında gelir.
- Sağlıkta Kullanılan Teknolojiler.
- 1- Ateş Ölçer:
- 2- Ultrason:
- 3- Röntgen Cihazı:
- 4 Tomografi:
- 5- Stetoskop:
- 6- Diyaliz Makinesi:
- 7- Otoklav Makinesi:

Tıp teknolojileri nelerdir?​

Tıp teknolojileri nelerdir?
Tıbbi teknoloji genel olarak tıbbi cihazlar, bilişim teknolojisi, biyoteknoloji ve sağlık hizmetleri içerebilir. Tıbbi teknolojinin etkileri, toplumsal ve etik meseleleri içerebilir. Örneğin, doktorlar sübjektif hasta öyküsünü dinlemek yerine objektif bilgiyi teknolojiden arayabilirler.

Tıbbi teknoloji ne demek?​

Medikal teknolojiler, insan hayatını kurtarmak ve iyileştirmek için kullanılan ürünler, hizmetler veya çözümlerdir.

Sağlık alanındaki gelişmeler nelerdir 2022?​

Bu sorunun cevabı, 2022’deki tıbbi gelişmelere ilişkin bazı incelemelerde bulunabilir.
- 2022’de Sağlık Pazarı
- Tıbbi Nesnelerin ve Giyilebilir Cihazların İnterneti.
- 2022’de Uzaktan Hasta İzleme (RPM)
- Arttırılmış gerçeklik.
- Sanal gerçeklik.
- Büyük Veri ve Yapay Zeka.
- Özet.

Eğitim alanındaki teknolojik gelişmeler nelerdir?​

Eğitim alanındaki teknolojik gelişmeler nelerdir?
Bilgisayar destekli öğretim (BDÖ), internet destekli öğretim (İDÖ), bilgisayar temelli öğretim (BTÖ), internet temelli öğretim (İTÖ), uzaktan eğitim, özel paket programlar, eğitim CD’leri, telekonferans yöntemleri, çoklu ortam projeksiyon makineleri, v.b. eğitim teknolojileri ve uygulamaları öğrenme öğretme ortamlarını …

Sağlık hangi teknolojik aletler kullanılır?​

Sağlık alanında kullanılan teknolojik ürünler
- Röntgen.
- Tansiyon aleti.
- Stetoskop.
- İşitme cihazı
- Ateş ölçer.
- Diyaliz cinazı
- Kan ölçen cihazlar.
- Tomografi.

Teknoloji sağlık alanında nasıl kullanılır?​

İşte teknolojinin kaliteli sağlık hizmeti sunmaya yardımcı olabileceği bazı yollar; Sarılınabilir Robotik Ayı: Bu uygulama hem hastaya arkadaş olur, hem de bakım personeli için hastanın davranış verilerini sağlayan bir cihaz gibi kullanılır. Hemşirelik personeline sağlanan bilgiler, hastanın iyi bakılmasını sağlar.

Tıbbi cihazlar nelerdir?​

Tıbbi cihazlar nelerdir?
Hastanelerde En Çok Bilinen ve Kullanılan Tıbbi Cihazlar
- Manyetik Rezonans Görüntüleme (MR) Cihazı
- Ultrasonografi (USG) Cihazı
- Röntgen Cihazı
- Anjiyografi Cihazı
- Mamografi Cihazı
- Defibrilatör Cihazı
- Mekanik Ventilatör Cihazı

Eğitimde kullanılan teknolojiler nelerdir?​

Eğitimde Kullanılan Teknolojik Araçlar Nelerdir
- Televizyon.
- Tablet.
- Telefon.
- Yazıcı
- Akıllı Tahta.
- Bilgisayar.
- Tepegöz ve Projektörler.

Medikal sektörü ne demek?​

Medikal firmalar sadece hastaların ihtiyaçlarını değil hastanenin ihtiyaç duyduğu tüm tıbbi ürünleri tedarik eden firmalardır. Hastane veya hastaların ihtiyaç duyduğu tüm ürünleri barındıran bu firmalara giderek ihtiyacınız olan ürünleri temin edebilirsiniz.

Sağlık alanında yapılan yenilikler nelerdir?​

Sağlık alanında yapılan yenilikler nelerdir?
Toplum sağlığı, bulaşıcı hastalıklar, aşılar, yeni tedaviler, sağlık kurumları bu inkılaplar sayesinde getirilen yenilikler içinde yer alır.
- Sağlık Alanında Yapılan İnkılaplar.
- Sağlık Bakanlığı Kurulmuştur.
- Numune Hastaneleri Açıldı
- Modern Sağlık Personeli.
- Hıfzıssıhha Enstitüsü Kuruldu.
- Serum İmalatı Başladı

Sağlık alanında yapılan önemli buluşlar nelerdir?​

İşte önem sırasına göre ilk 10’a giren buluşlar…
- Yapay pankreas.
- Uyku apnesi için sinir uyarım cihazı
- Kalıtsal retina hastalıkları için gen tedavisi.
- LDL (kötü kolesterol)’yi ciddi şekilde düşüren ilaçlar.
- Evden hastaneye ulaşan mobil teknolojiler.
- Yeni aşı yapım teknikleri.
- Hedefe odaklı meme kanseri ilaçları

Eğitim alanındaki gelişmeler nelerdir?​

Eğitim ve öğretim alanında birlik sağlandı. Eğitim ve öğretim millileştirildi. Türkiye’de eğitimin çağdaşlaşması ve laikleşmesi sağlandı. Medreselerin kapatılmasına ortam hazırlandı. Yabancı okullar üzerindeki denetim arttı.

Eğitimde teknolojinin rolü nedir?​

Eğitimde teknolojinin rolü nedir?
Eğitimde teknoloji kullanımının önemi, tek kelime ile kolaylıktır. İstenilen bilgilere kolayca ulaşmak mümkündür. Bu kolaylığı eğitime de yansıtmak mümkündür. Genellikle okul çağındakiler için eğitimde teknoloji kullanımı ödevler ve araştırmalar için kullanılır.

Tıp alanındaki gelişmelerle ilgili verdiğiniz bilgiler oldukça ilginç!
- Beyin tarafından kontrol edilebilen dış iskelet, hareket kabiliyetini kısıtlanan bireyler için büyük bir umut olabilir.
- Gen baskılayan ilaçlar, genetik hastalıklar ve kanser gibi genetik kökenli rahatsızlıklara yönelik yeni tedavi yaklaşımlarının önünü açabilir.
- Kansere yeni bir yaklaşım ve kişiye özel hazırlanan ilaçlar, hastalara daha etkili ve kişiselleştirilmiş tedaviler sunabilir.
- Alzheimer hastalığına yönelik büyük bir gelişme, bu ilerleyici hastalıkla mücadelede umut verici olabilir.
- Yapışık ikizlerin ayrılması ve ölümden sonra kısmen canlanan beyin hücreleri konuları da tıp dünyasında büyük ilgi görebilir.

Sağlık alanında kullanılan teknolojiler ve tıbbi cihazlar da oldukça önemli:
- Ateş ölçer, tansiyon aleti, ultrason, röntgen cihazı gibi cihazlar hastalık teşhisleri ve takiplerinde önemli bir rol oynamaktadır.
- Diyaliz makinesi, otoklav makinesi gibi cihazlar ise tedavi süreçlerinde hayati önem taşımaktadır.

Sağlık alanında yapılan yenilikler ve önemli buluşlar da gelecekte sağlık hizmetlerinin daha etkili ve kişiye özel hale gelmesine yardımcı olabilir. Özellikle yapay pankreas, gen terapileri ve yeni ilaçlar gibi buluşlar, hastaların yaşam kalitesini artırabilir ve tedavi süreçlerini iyileştirebilir.

Eğitim alanındaki teknolojik gelişmeler ve eğitimde teknolojinin rolü de oldukça önemli konular. Öğrencilere daha etkili ve kolay bir öğrenme deneyimi sunabilen teknolojiler, eğitimin kalitesini artırabilir ve öğrenci başarısını destekleyebilir. Ayrıca eğitimde ve sağlıkta teknolojinin bir arada kullanılması, bireylerin daha sağlıklı ve bilinçli kararlar almasına da yardımcı olabilir.

Geri