- Konu Yazar
- #1
tip 2 diyabet nelere yol açar?
Tip 2 diyabeti olan ve kan şekeri yüksek olan kişilerde;- Sık idrara çıkma,
- Ağız kuruluğu,
- Çok su içme,
- Açlık hissi,
- Cilt yaralarının geç iyileşmesi,
- Kuru ve kaşıntılı bir cilt,
- Sık sık infeksiyon gelişmesi,
- Ellerde ve ayaklarda uyuşma, karıncalanma görülür. Ancak bu belirtiler zaman içinde yavaş yavaş ortaya çıkar.
tip 2 diyabet kan değerleri kaç olmalı?
tip 2 diyabet kan değerleri kaç olmalı?126 mg/dl’den (7.0 mmol/l) büyük veya ona eşit açlık kan şekeri değerleri veya 200 mg/dl’ye (11.1 mmol/l) eşit veya daha büyük OGTT 2 saatlik değerler diyabetes mellitus göstergesidir.
Tip 2 yüzde kaç rapor alır?
Tip 2 yüzde kaç rapor alır?Genellikle tip 2 diyabetliler yüzde 20, tip 1 diyabetliler yüzde 30-40 arasında oran alıyor. Sigortalı diyabetliler ise benzer şekilde sağlık kurumundan rapor almak için yetkili hastaneye başvurup, hekim tarafından değerlendirilip, son karar SGK heyeti tarafından veriliyor. Ardından emeklilik hakkına sahip olabiliyor.
Şeker hastalığı ne gibi hastalıklara yol açar?
Diyabet hastalığında dikkat edilmesi gerekenler ve önerilen tedavi ilkelerine uyulmadığı durumlarda kan şekerinin yüksek seviyelerde seyretmesi, başta nöropati (sinir harabiyeti), nefropati (böbreklerde hasar oluşumu) ve retinopati (göz retinasında hasar oluşumu) olmak üzere birçok sağlık sorununa yol açar.Tip 2 diyabet HbA1c kaç olmalı?
Tip 2 diyabet HbA1c kaç olmalı?HbA1c, son iki ila üç aydaki ortalama kan şekeri seviyelerinizdir. Diyabetiniz varsa ideal HbA1c düzeyi 48 mmol/mol (%6,5) veya altıdır. Tip 2 diyabet geliştirme riskiniz varsa, hedef HbA1c seviyeniz 42 mmol/mol’ün (%6) altında olmalıdır.
Hangi hastalıklara engelli raporu verilir 2020?
Hangi hastalıklara engelli raporu verilir 2020?Engelli Raporu Almak İçin Hangi Hastalıklara Bakılır?
- Sindirim Sisteminde Meydana Gelen Hastalıklar.
- Onkolojik Rahatsızlıklar.
- Sinir Sisteminde Meydana Gelen Hastalıklar.
- Kulak, Burun, Boğazda Oluşan Hastalıklar.
- Kas ve İskelet Sisteminde Oluşan Bozukluklar.
- Zihinsel ve Ruhsal Hastalıklar.
Diyabetik koma olarak da bilinen şeker koması, şekerin düşüklüğü ya da yüksekliği ile meydana çıkan bir şuur kaybı rahatsızlığı. Eğer anında müdahale edilmezse şeker koması hayati fonksiyonları tehdit edebilir.
Şeker hastalığı tedavi edilmezse ne olur?
Şeker hastalığı tedavi edilmezse ne olur?Dr. Bedrettin Oflaz, çağın en önemli sorunlarının başında gelen diyabet gerektiği gibi tedavi edilmezse, kalp damar hastalıkları, böbrek yetmezliği, körlük, sinir hasarı ve diyabetik ayak gibi çeşitli sorunlara yol açabildiğini söyledi.
Şeker hastalığı ne zaman tehlikeli?
Şeker hastalığı ne zaman tehlikeli?Açlık kan şekerinin 125 mg/dl üstünde olması Tokluk kan şekerinin 200 mg/dl üstünde olması HbA1c değerinin 6, 5 mg/dl üstünde olması Göz, böbrek, sinir hücreleri gibi çeşitli dokularda şeker hastalığına bağlı hasarın varlığı