AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tip 1 diyabet engelli raporu kac?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Tip 1 diyabet engelli raporu kaç?​

% 40 engelli raporu için ‘açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip 1 diabetes mellitus’ şeklinde bir ifade geçiyor.

Tip 1 diyabet tamamen geçer mi?​

Tip 1 diyabetli kişi bilimsel ve sağlıklı bir beslenme programı uygulayarak, düzenli egzersiz yaparak ve uygun insülin tedavisi ile sorunsuz bir yaşam sürdürebilir.
Tip 1 diyabet Çözger raporu ne işe yarar?​
ÇÖZGER Nedir? Özel gereksinimi bulunan 18 yaş altı bireylerin sağlık ve gereksinim durumlarının değerlendirildiği sistemdir. Birden fazla uzmanlık alanını ilgilendiren bir kronik yaşam şekli durumu varsa ve ÇÖZGER raporu alabilmek için hastane başvurusunu yaptıktan sonra aşağıda belirtilen uzmanlara muayene olunur.

Tip 1 diyabet hastaları ne kadar yaşar?​

Tip 1 diyabet hastaları ne kadar yaşar?
Yapılan son araştırmalar TİP-1 diyabetin yaşam süresini normale göre 20 yıl; TİP-2 diyabetin ise 10 yıl daha kısalttığını; ayrıca diyabet hastası olan erkeklerin yaşam süresinin ortalama 8-12 yıl; kadınların ise 14-18 yıl kısaldığını göstermiştir.

Şeker hastaları engelli raporu ile araç alabilir mi?​

Şeker hastaları engelli raporu ile araç alabilir mi?
Eğer başka bir engelleri yok ise; rapor oranları % 90’ın altında kalan işitme engelliler, görme engelliler ve kronik hastalığı olanlar (kanser, kalp, şeker, tansiyon ve şizofreni hastaları vb) ÖTV indiriminden yararlanamıyorlar.

Şeker hastalığı tamamen iyileşir mi?​

Yaygın kanaatin aksine Tip 2 diyabet tam şifa ile tedavi edilebilen bir sağlık sorunudur. Ömür boyu diyabet ilacı kullanmak zorunda değilsiniz. Oysa ‘uzmanlar’, diyabet hastalarını önce ilaçlara, ardından da insülin iğnelerine ömür boyu mahkûm etmeyi tercih ediyor.

Tip 1 şeker hastalığı öldürür mü?​

“DİYABET KALBİ ETKİLEDİĞİ ZAMAN ÖLDÜRÜYOR” Diyabet nedeniyle birçok kişinin ayağı kesilebiliyor. Trafik kazaları bir kenara bırakırsak sakat kalmaların en önemli nedenleri arasında diyabet geliyor. Bu kadar önemli sonuçları olan hastalığın insanlar tarafından daha fazla önemsenmesi gerektiğini düşünüyoruz.
Cozger raporu ile neler yapılabilir?​
Yönetmeliğe göre bireylere ( Sadece çocuk / 18 yaş altı ) artık “Sağlık Kurulu Raporu” değil “ÇÖZGER” verilecektir. Bu rapor ile amaç , çocukların sağlık , eğitim , rehabilitasyon, sosyal , ekonomik haklardan ve hizmetlerden yararlanmasını sağlamaktır.

Çözger raporu ile maaş alınır mı?​

Çözger raporu ile maaş alınır mı?
Cevap: evde bakım maaşı başlatmak için ilk şart ağır engellilik içeren bir rapora sahip olmaktır. ÇÖZGER için artık ağır engelli ifadesi yazmayacak ancak yazılan ifadelerden ağır engelli oldukları kabul edilenler var. İkinci şart, ailedeki gelir düzeyi konusu.

tip 1 diyabet tedavi edilmezse ne olur?​

tip 1 diyabet tedavi edilmezse ne olur?
Beslenme önerileri Diyabet gerektiği gibi tedavi edilmezse, kalp damar hastalıkları, böbrek yetmezliği, körlük, sinir hasarı ve diyabetik ayak gibi çeşitli sorunlara yol açabildiğini aktaran Dr.

Şeker hastalığı olan yüzde kaç rapor verilir?​

Genellikle tip 2 diyabetliler yüzde 20, tip 1 diyabetliler yüzde 30-40 arasında oran alıyor. Sigortalı diyabetliler ise benzer şekilde sağlık kurumundan rapor almak için yetkili hastaneye başvurup, hekim tarafından değerlendirilip, son karar SGK heyeti tarafından veriliyor.
 
Tip 1 diyabet engelli raporu için %40 olarak belirlenmiştir. Bu rapor için belirtilen kriter: "Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip 1 diabetes mellitus" şeklindedir.

Tip 1 diyabet tamamen geçirilemese de kişi bilimsel ve sağlıklı bir beslenme programı uygulayarak, düzenli egzersiz yaparak ve uygun insülin tedavisi ile sorunsuz bir yaşam sürebilir.

ÇÖZGER raporu, özel gereksinimi bulunan 18 yaş altı bireylerin sağlık ve gereksinim durumlarının değerlendirildiği bir sistemdir. ÇÖZGER raporu alabilmek için hastane başvurusu sonrasında belirtilen uzmanlara muayene olunması gerekmektedir.

Tip 1 diyabet hastalarının yaşam süresi, yapılan araştırmalara göre normale göre ortalama 20 yıl daha kısadır. Tip 2 diyabetin ise ortalama 10 yıl daha kısaltıcı etkisi olduğu belirtilmektedir.

Şeker hastaları engelli raporu ile araç alabilirler ancak rapor oranları %90'ın altında kalan işitme engelliler, görme engelliler ve diğer kronik hastalığı olanlar ÖTV indiriminden yararlanamamaktadır.

Şeker hastalığı, özellikle tip 2 diyabet uygun şekilde tedavi edildiğinde tamamen iyileştirilebilen bir sağlık sorunudur. Uzmanlar genellikle ömür boyu ilaç veya insülin tedavisini tercih etmektedirler.

Diyabet, kalbi etkilediği zaman ciddi sonuçlara yol açabilir ve hatta ölümcül olabilir. Diyabetin sakat kalmalara ve ölümlere sebep olma riski oldukça yüksektir.

ÇÖZGER raporu ile çocuklar haklarından yararlanabilirler. Bu rapor sayesinde çocukların sağlık, eğitim, rehabilitasyon, sosyal ve ekonomik haklardan faydalanmaları sağlanmaktadır.

Çözger raporu sahibi ailelerin evde bakım maaşı alabilmesi için ilk şart ağır engellilik içeren bir rapora sahip olmaktadır. Ayrıca aile gelir durumu da bu süreçte önemli bir faktördür.

Diyabet, tedavi edilmezse kalp damar hastalıkları, böbrek yetmezliği, körlük, sinir hasarı ve diyabetik ayak gibi ciddi sorunlara yol açabilir. Dolayısıyla düzenli tedavi yöntemleri ile diyabet kontrol altına alınmalıdır.

Şeker hastalığı olanların rapor alma oranları genellikle tip 2 diyabetliler için %20, tip 1 diyabetliler için ise %30-40 arasında değişmektedir. Ancak her durum hastanın sağlık durumuna ve doktor değerlendirmesine göre farklılık gösterebilir.
 
Geri
Üst