tilavet secdesi nedir
tilavet secdesi duasının anlamı
tilavet secdesi duası
Tilâvet Secdesi ; Kur'ân-ı Kerîm'de on dört yerde geçen secde âyetlerinden birini okumak ya da işitmek durumunda yapılan secdeye denir.
Kur'an-ı Kerimdeki secde âyetleri okunduğunda ve duyulduğunda yapılması gereken secdedir.
Bu secdeye ilk önce niyet ile başlanır.
Niyet ettim Allah rızâsı için tilâvet secdesi yapmaya, doğruldum kıbleye!
Niyet ettim Allah rızâsı için Kur'an 'da geçen secde âyetine hitâben Tilâvet secdesi edâ etmeye, doğruldum kıbleye!
Bu iki niyetten birini söyleyerek Tekbir getirmek ve direk secdeye kapanmak.
Secdede Sübhâne Rabbiyel A'lâ tesbihini (3 defa) okumak. Ardından yine Tekbir getirerek. Ayağa kalkılır.
Ayağa kalkarken "Semi'nâ ve eta'nâ ğufrâneke rabbenâ ve ileykel mesîr" okunur.
Eğer birden fazla Tilâvet secdesi yapılacaksa, bir kere niyet etmek ve ardından arka arkaya Tilâvet Secdesi yapmak yine kâfidir.
tilavet secdesi duasının anlamı
tilavet secdesi duası
Tilâvet Secdesi ; Kur'ân-ı Kerîm'de on dört yerde geçen secde âyetlerinden birini okumak ya da işitmek durumunda yapılan secdeye denir.
Kur'an-ı Kerimdeki secde âyetleri okunduğunda ve duyulduğunda yapılması gereken secdedir.
Bu secdeye ilk önce niyet ile başlanır.
Niyet ettim Allah rızâsı için tilâvet secdesi yapmaya, doğruldum kıbleye!
Niyet ettim Allah rızâsı için Kur'an 'da geçen secde âyetine hitâben Tilâvet secdesi edâ etmeye, doğruldum kıbleye!
Bu iki niyetten birini söyleyerek Tekbir getirmek ve direk secdeye kapanmak.
Secdede Sübhâne Rabbiyel A'lâ tesbihini (3 defa) okumak. Ardından yine Tekbir getirerek. Ayağa kalkılır.
Ayağa kalkarken "Semi'nâ ve eta'nâ ğufrâneke rabbenâ ve ileykel mesîr" okunur.
Eğer birden fazla Tilâvet secdesi yapılacaksa, bir kere niyet etmek ve ardından arka arkaya Tilâvet Secdesi yapmak yine kâfidir.