- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Til-I sınavı nedir?
TIL-I, Politecnico di Torino’da mühendislik eğitimi görmek isteyen öğrencilerin girmesi gereken bir sınavdır. Bu sınav matematik, okuduğunu anlama/mantık ve fizik bölümlerinden oluşur. 2022/2023 eğitim-öğretim yılı için girilecek sınava önceki senelerden farklı olarak “temel teknik bilgi” bölümü de eklenmiştir.TOLC sınavına kimler girebilir?
TOLC Sınavına, CISIA üyesi olan herhangi bir üniversitede girebilirsiniz. TOLC Sınavı ile öğrenci kabul eden programlar için başka bir sınava girmeniz gerekmemektedir.IMAT sınavına kimler girebilir?
Sınava girebilmek için ön kayıt işlemlerini yapmak gerekmektedir. Bunun dışında IMAT sınavı kayıt ücretini ödemeniz gerekmektedir. Sınava girebilmek için kişisel bilgileriniz dışında herhangi bir şey istenmemektedir. Lise mezunu ve ön kayıt işlemini başarı ile tamamlamış her öğrenci IMAT sınavına girebilmektedir.
Til-I sınavı nerede yapılıyor?
TIL-I sınavı İtalya’nın en iyi 2 teknik üniversitesinden biri olan Politecnico Di Torino’da İngilizce mühendislik eğitimi için girmeniz gereken sınavdır. Sınav normalde İtalya’da, Politecnico Di Torino Üniversitesi kampüsünde yapılmaktadır.
Til sınavı hangi dil?
Sınav, İngilizce dilinde yapılmakta ve 30 sorudan oluşmaktadır. Öğrencilerin soruları 90 dakika içerisinde çözmeleri gerekmektedir.Tıl ı nedir?
TIL Test For Engineering, Politecnico Di Torino’da İngilizce mühendislik lisansına yerleşmek için girilmesi gereken bir sınavdır. TIL-1 bu yıl da pandemi nedeniyle online olarak yapılacaktır. İtalya’ya gitmeye gerek kalmadan evinizde bu sınava girebilirsiniz. Hem de sınava girmek için birden fazla şansınız var.TOLC E sınavı ne zaman?
TOLC-E Sınavı ne zaman ve nerede yapılmaktadır? TOLC-E Sınavı hemen hemen her ay düzenlenmektedir. Online yapılmakta olan bir sınavdır.
TOLC sınavı nerede?
Her TOLC sınavı, üniversiteler tarafından belirlenen sınav merkezlerinde bilgisayar üzerinden yapılır. Bu sayede sınav için eğitim almak istediğiniz üniversiteye gitmeniz gerekmez. Sınav merkezlerinden biri olan İstanbul’da da sınava girebilirsiniz.
İtalya’da sunulan tıp eğitimin içeriği Avrupa Birliği standartlarına uygundur. Dolayısıyla tüm Avrupa ülkelerinde ve Türkiye’de diploma geçerliliği bulunmaktadır.
TOLC Sınavı Ne Kadar?
Sınav toplamda 50 soru 110 dakikadan oluşmaktadır. TOLC-E sınavında ise; Mantıksal Akıl Yürütme, Okuduğunu Anlama ve Matematik konularında öğrencilerin bilgileri değerlendirilmektedir. Sınav toplamda 36 soru 90 dakikadan oluşmaktadır.
TOLC-E sınavı nedir?
TOLC-E sınavı, İktisat fakültesine kayıt olmayı, İstatistik ya da Sosyal Bilimler derecesinde eğitim almayı düşünen öğrencilerin girmesi gereken bir sınav türüdür. Adaylar, üniversiteler tarafından belirlenen yerlerde TOLC-E sınavlarına girmektedir.