AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tiktok Makarnası (Baked Feta Pasta)

SoruCevap

Yeni Üye
Tiktok Makarnası (Baked Feta Pasta) Tanımı İçin Materyaller
500 gram penne makarna
500 gram çeri domates
1 adet sivri acı biber
1 kalıp feta 200 gram (beyaz peynir)
1/2 (yarım) bardak zeytinyağı
Fesleğen
Tuz, karabiber, pulbiber

Tiktok Makarnası (Baked Feta Pasta) Tanımı Yapılışı

Fırın tepsisine zeytinyağını döküp ortaya feta peyniri ( türkiye için ezine ) etrafına da çeri domatesleri yerleştiriyoruz.
Sivri biberi ince ince kesip fetanın üzerine ekliyor sonra fesleğen yapraklarını sonra da baharatlarımızı serpiyoruz.
200 derece evvelden ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz.
Bu mühletin sonunda ısıyı 220 dereceye çıkarıyor ve 10 dk daha pişiriyoruz.
Bu esnada makarnalar için kaynattığımız suya biraz tuz ekleyip makarnalarımızı pişiriyoruz. ( makarna suyuna yağ asla eklemiyoruz) Her makarnanın pişme müddeti farklı olduğundan ben her vakit paketin gerisinde yazan müddete nazaran pişiriyorum. Bu makarna için müddet 14 dakika idi.
Fırından feta ve domateslerimizi çıkardıktan sonra pişen makarnamızın suyunu süzerken 1 bardak makarna suyunu kesinlikle ayırıyoruz. ( makarnaları asla soğuk sudan geçirmiyoruz).
Suyunu süzdüğümüz makarnayı fırından çıkardığımız kabımızla buluşturuyor, uygunca karıştırırken ayırdığımız makarna suyunu da üzerine ekliyor ve karıştırıyoruz.
Çok sulu gelebilir gözünüze biliyorum lakin korkmayın bir yahut iki dakika bekledikten sonra servis edebilirsiniz. ( bu müddette o suyu çekmiş oluyor) afiyet olsun.

Geri