- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 264.936
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Tıkka masala sos nedir?
Hint Mutfağı’nın en bilinen klasiklerinden Tikka Masala yemeği bol sosu ve yoğun baharratı ile oldukça doyurucu bir Kuzey Hindistan yemeğidir. Tikka Masala’nın en önemli özelliklerinden biri garam masala adı verilen hint baharratlarından oluşan karışımdır. Garam masala sıcak baharrat karışımı olarak da adlandırılır.Chicken Balti nedir?
hint mutfaginin dunyaca en bilinen yemeklerinden biri. tavugun yogurt, garam masala, zencefil, sarimsak, limon, karabiber, maydonoz, kimyon, turmerik ve aci biber ile marine edilmesi sonucu elde edilir. chicken tikka masala ile beraber en meşhur hint / pakistan yemeği denebilir. adını bol ghee içeren sosundan alır.Tikka Masala tadi nasil?
tikka masala baharat sever adama hitap eden abuk derecede soslu bir ettir. pilavla goturulur. turuncumsu bir rengi olur sosunun, agizda cok hafif puturlu, tereyag kokulu bir tad birakir. bol kimyon, karabiber ve kori de e$lik eder. turk ya da cin mutfagindan ali$ik olmadigimiz kendine has bir yogunlukla yapilir.
Balti nasıl yapılır?
Tereyağını tencereye alıp, sarmısak, tarçın, kakule ve garam masala ekleyerek, 1 dakika kavurun. Susam, haşhaş ve rezeneyi ekleyin. Ocağın altını kısıp, doğranmış soğan ilave edin. Soğan altın sarısı renk alınca, balti masala ezmesini ekleyin.Tikka Masalanın içinde ne var?
Kalın tabanlı minik bir tavanın içerisine tane karabiber, kimyon tohumu,keten tohumu, karanfil ve kişniş tohumunu alın. Çok kısık ateşte kokuları çıkana kadar hafifçe ısıya tabi tutun. Ardından bir havanın içerisine aktarın. Kakulenin de tohumlarını çıkarıp içerisine ilave edin.Masala sos içinde ne var?
Tikka Masala Soslu Tavuk (Hint Mutfağından) Tarifi İçin Malzemeler