Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tihanin acilimi ne?

Editör

Yeni Üye

Tihanın açılımı ne?​

AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), BAYKAR Milli S/İHA Sistemleri Üretim ve Ar-Ge Tesisleri’nde geliştirilen ve Türkiye’nin en gelişmiş özelliklere sahip bir insansız hava aracıdır.

SİHA nin açılımı nedir?​

SİHA kısaltmasının açılımı karşımıza; Silahlı İnsansız Hava Araçları olarak çıkmaktadır.

Akıncı TIHA özellikleri nedir?​

Akıncı TIHA özellikleri nedir?
İlk kez 29 Ağustos 2021 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmişlerdir. Akıncı, iki turboprop motoru ile 5500+ kg azami kalkış ağırlığı sahiptir. Bunun 1350+ kilogramı faydalı yükten oluşur. Hava-hava muharebesi yapabildiği için, Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) olarak da adlandırılmaktadır.

Baykar hangi ilde?​

Baykar hangi ilde?
Baykar, Türkiye merkezli bir makine imalat ve savunma şirketidir….Baykar Teknoloji.
Ticari ismi | Baykar Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Kurucu | Özdemir Bayraktar
Genel merkezi | Esenyurt, İstanbul , Türkiye

Selçuk Bayraktar TIHA nedir?​

selçuk bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), TEBER-82 Güdüm Kiti ile deniz yüzeyindeki hedefi başarıyla vurdu. Testte, Bayraktar TB2 SİHA tarafından lazer işaretleme gerçekleştirildi. Dünyanın birçok kriz bölgesinde Bayraktar TB2’nin başarısı öne çıktı. Türk SİHA ve İHA’ları tüm dünyanın ilgisini çekti.

Akıncı TIHA hızı ne kadar?​

Erdoğan tarafından paylaşılan grafiğe göre 20 metre kanat açıklığı bulunan AKINCI TİHA, 4,1 metre yükseklik ve 12,2 metre uzunluğa sahip. Seyir hızı 200 knots, azami kalkış ağırlığı ise 6 ton olan AKINCI, 40 bin feet irtifaya kadar yükselebiliyor ve 24 saat uçuş gerçekleştirebiliyor.

Bayraktar İHA fabrikası nerede?​

Bayraktar İHA fabrikası nerede?
Tüm kritik aksamı, tasarım ve yazılımları Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB2 SİHA’lar dünyada rekor sayılacak düzeyde yüzde 93’lük bir yerli sanayi katılımıyla İstanbul’da bulunan Özdemir Bayraktar Milli İHA Ar-Ge ve Üretim Kampüsü’nde üretiliyor.

Bayraktar nerede üretiliyor?​

Bayraktar nerede üretiliyor?
Baykar Savunma Ar-Ge ekibi tarafından askerî ve sivil havacılık standartlarına uygun olarak tasarlanan Baykar Bayraktar TB2’nin tüm alt yapısı Türkiye merkezli olarak üretilmiştir.

TIHA nın adı nedir?​

Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), BAYKAR Milli S/İHA Sistemleri Üretim ve Ar-Ge Tesisleri’nde geliştirilen ve Türkiye’nin en gelişmiş özelliklere sahip bir insansız hava aracıdır. Türkiye, Bayraktar Akıncı’nın uçuşuyla birlikte bu sınıfta insansız hava aracına sahip dünyadaki 4 ülkeden biri oldu.

İHA kaç km hızla gidiyor?​

AKINCI Taarruzi İHA Teknik Özellikleri: Operasyonel İrtifa: 30.000 Feet. Seyir Hızı: 130 – 195 Knots.

Akıncı TIHA kaç km?​

Akıncı TIHA kaç km?
12 mBayraktar Akıncı / Uzunluk

1 TB2 Siha ne kadar?​

1 TB2 Siha ne kadar?
Buradan 1 sistem (6 adet ucak + 2 adet yer kontrol istasyonu + yedek parca + 2 yil bakim) TB2 SIHA’nin ~36 milyon dolar olabilecegini TAHMIN ediyorum. Ayrica Bayraktar TB2’de GPS bagimliligi olmaksizin dahili sensor fuzyonu ile navigasyon ozelligi mevcut.

TIHA, Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı'nın kısaltmasıdır. Baykar Milli S/İHA Sistemleri Üretim ve Ar-Ge tesislerinde geliştirilen bu insansız hava aracı, Türkiye'nin en gelişmiş özelliklere sahip bir modelidir.

SİHA ise Silahlı İnsansız Hava Araçları kısaltmasının açılımıdır. Bu tip insansız hava araçları, savunma amaçları için silah taşıyabilme yeteneğine sahiptir.

Akıncı TIHA'nın özellikleri oldukça etkileyicidir. İki turboprop motoruyla 5500+ kg maksimum kalkış ağırlığına sahip olan Akıncı, 1350+ kg faydalı yüke sahiptir. Hava-hava muharebesi kabiliyetine sahip olması nedeniyle Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) olarak da anılmaktadır.

Baykar, Türkiye merkezli bir makine imalat ve savunma şirketidir. Genel merkezi İstanbul'un Esenyurt ilçesinde bulunmaktadır.

Selçuk Bayraktar, AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) ile TEBER-82 Güdüm Kiti kullanarak deniz yüzeyindeki hedefi başarıyla vurmuştur. Bayraktar TB2 SİHA tarafından yapılan lazer işaretleme desteğiyle gerçekleşen bu testte, Bayraktar TB2'nin başarısı bir kez daha öne çıkmıştır.

Akıncı TIHA'nın hızı hakkında Erdoğan tarafından paylaşılan bilgiye göre, 20 metre kanat açıklığına sahip olan AKINCI TİHA'nın seyir hızı 200 knots'tur. Azami kalkış ağırlığı 6 ton olup 40 bin feet irtifaya kadar yükselebilme kabiliyeti ve 24 saat uçuş yapabilme özelliği bulunmaktadır.

Bayraktar İHA'ları, İstanbul'da bulunan Özdemir Bayraktar Milli İHA Ar-Ge ve Üretim Kampüsü'nde milli ve özgün olarak geliştirilip üretilmektedir. Bu tesis, Baykar tarafından yüksek yerli sanayi katılımıyla desteklenmektedir.

Baykar Bayraktar TB2'nin tam alt yapısı Türkiye merkezli olarak üretilmiştir. Tasarımı ve imalatı tamamen yerli olarak gerçekleştirilmiştir.

Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) olarak da bilinen TIHA, Türkiye'nin geliştirdiği en ileri teknolojiye sahip insansız hava aracıdır.

AKINCI Taarruzi İHA'nın teknik özelliklerine göre operasyonel irtifası 30,000 feet ve seyir hızı 130-195 Knots olarak belirtilmektedir.

Akıncı TIHA'nın uzunluğu 12 metredir.

Bayraktar TB2 SİHA sistemine ait 1 komple sistemin ~36 milyon dolar olabileceği tahmin edilmektedir. Ayrıca, Bayraktar TB2, GPS bağımsız navigasyon özelliğine sahip dahili sensör füzyonuyla donatılmıştır.

Geri