AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ticari hesaplardan alinan hesap isletim ucreti alinir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ticari hesaplardan alınan hesap işletim ücreti alınır mı?​

BDDK ve Merkez Bankası bir müdahaleyi de ticari hesaplardan alınan hesap işletim ücretine yaptı. Bankaların özellikle küçük esnaftan kontrolsüzce aldığı hesap işletim ücreti ile hesap açılış ücreti yasaklandı.

Atm’den en fazla ne kadar para yatırma Qnb Finansbank?​

İşlem Limit Ve Saatleri
İşlem Adı | Minimum Tutar/Pay* | Maksimum Tutar/Pay*
Para Çekme** | 10 TL | 5.000 TL
Para Yatırma (Kartlı) | 5 TL | 50.000 TL****
Para Yatırma (Kartsız)*** | 5 TL | 19.900 TL
EFT (Kartlı) | 1 TL | 10.000 TL

Qnb Finansbank Vadesiz hesap ücreti alıyor mu?​

Qnb Finansbank Vadesiz hesap ücreti alıyor mu?
QNB Finansbank hesap işletim ücreti haricinde banka yılda bir kez de hizmet bedeli talep etmektedir. Ayrıca vadesiz mevduat hesaplarında olduğu gibi DTH hesapları da Finansbank hesap işletim ücretine tabidir.

Finansbank kart ücreti ne kadar?​

Finansbank kart ücreti ne kadar?
*** QNB First ek kartlar için yıllık üyelik ücreti ilk yıl için 143,75 TL, sonraki yıllar için 119 TL’dir. QNB Finansbank’ta aylık birikim ortalaması 175.000 TL üzerinde olan müşterilerimiz yıllık üyelik ücreti ödemezler.

Kredi değerlendirme ve tahsis ücreti yasal mı?​

2014 senesinde Finansal Tüketiciden Alınacak Ücretler Yönetmeliği ile bankalara kredi tahsis ücreti kesmeleri için yasal izin çıkarılmıştır. Aynı şekilde 2014 yılından önce başvurduğunuz krediler için alınan ekstra masraf da geri ödemesini sağlayabileceğiniz kalemlere giriyor.

Gayri nakdi kredi dönem ücreti nedir?​

1.3.3. Gayrinakdi Kredi- Dönem Ücreti 4% 125 TL Akreditif ile banka kabul ve avali dışındaki dış ticaret kapsamında alınan gayri nakdi krediler ile diğer her türlü gayri nakdi kredi kullandırımlarında verilen garanti hizmetinden dolayı oluşan risk karşılığında alınan ücrettir.

Vadesiz hesaplardan hesap işletim ücreti alınır mı?​

Vadesiz hesaplardan hesap işletim ücreti alınır mı?
Bazı vadesiz mevduat hesaplarından hesap işletim ücreti alınmaz. Bunlar; Maaş anlaşması kapsamında banka müşterilerinin maaşlarının yattığı vadesiz hesaplar. Bazı bankalar için öğrenci olan, 25 yaşında ve daha küçük müşterilere ait olan hesaplar.

ATM’den en çok ne kadar para yatırılır?​

ATM’den en çok ne kadar para yatırılır?
Tüm para birimleri için ATM’lerimizden günlük kartlı olarak toplam para yatırma limiti 100.000 TL’dir….
İşlem Adı | Günlük Limit
Kendi Hesabına Döviz Yatırma (Dolar ve Euro) | 19.000 TL ****
Kendi Hesabına Para Yatırma | 19.000 TL****
Kredi Kartı Borç Ödeme | 15.000 TL
QR Kodla Para Çekme | 5.000 TL

ATM’den bir günde en fazla ne kadar para yatırılır?​

Günlük para yatırma limiti 20.000 TL’dir. Wincor marka ATM’ler tek seferde 40 banknot, GRG marka ATM’ler tek seferde 200 banknot, NCR marka ATM’ler tek seferde 40 banknot alabilirler.

Ticari hesaplardan alınan hesap işletim ücreti konusu oldukça önemli bir mesele haline gelmiştir. BDDK ve Merkez Bankası'nın müdahalesiyle bankaların küçük esnaftan kontrolsüzce aldığı hesap işletim ücreti ile hesap açılış ücreti yasaklanmıştır. Bu durum, bankaların müşterilerine karşı daha şeffaf ve adil hizmet vermeleri adına olumlu bir adımdır.

QNB Finansbank'ın ATM'lerinden yapılabilecek para yatırma işlemlerinde belirlenen işlem limitleri şu şekildedir:

- Kartlı para yatırma işleminde minimum tutar 5 TL, maksimum tutar 50.000 TL.
- Kartsız para yatırma işleminde minimum tutar 5 TL, maksimum tutar 19.900 TL olarak belirlenmiştir.

QNB Finansbank'ın vadesiz hesaplarında ücretlendirme politikası çerçevesinde, yıllık bir kez hizmet bedeli talep ettiği bilgisine yer verilmiştir. Ayrıca, vadesiz mevduat hesapları ve DTH hesapları da hesap işletim ücretinden etkilenmektedir.

Finansbank kart ücreti konusunda ise; QNB First ek kartlar için yıllık üyelik ücretinin ilk yıl için 143,75 TL, sonraki yıllar için 119 TL olduğu belirtilmiştir. Ayrıca, QNB Finansbank'ta aylık birikim ortalaması 175.000 TL üzerinde olan müşterilerin yıllık üyelik ücreti ödemediği vurgulanmıştır.

Kredi değerlendirme ve tahsis ücreti konusunda, 2014 yılında yürürlüğe giren Finansal Tüketiciden Alınacak Ücretler Yönetmeliği ile bankalara kredi tahsis ücreti alma hakkı tanındığı aktarılmıştır. Ancak, öncesinde başvurulan krediler için alınan ekstra ücretlerin geri ödenmesi gerektiği vurgulanmıştır.

Son olarak, vadesiz hesaplardan hesap işletim ücreti alınıp alınmaması konusunda; bazı durumlarda hesap işletim ücretinin alınmadığı belirtilmiştir. Bunlar arasında, maaş anlaşması kapsamında olan hesaplar ve öğrencilere ait hesaplar örnek olarak verilmiştir.

ATM'lerden bir günde en fazla ne kadar para yatırılabileceğine dair bilgi verilirken, günlük para yatırma limitinin 20.000 TL olduğu belirtilmiştir. Bu limit, banknot cinsine ve ATM markasına göre farklılık gösterebilmektedir. Örneğin, Wincor marka ATM'ler 40 banknot, GRG marka ATM'ler 200 banknot, NCR marka ATM'ler ise 40 banknot tek seferde alabilmektedir. Bu detaylar, günlük para yatırma işlemlerinde dikkate alınması gereken önemli noktalardır.

Geri