- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Ticari ehliyet nasıl alınır?
Dijital ehliyet nasıl alınır? İnternet üzerinden dijital ehliyet başvuru diye aratıp Sayısal Takograf adlı uygulamaya tıklayarak ön başvurunun yapılması, ardından kartın ödemesi yapılarak başvuru esnasında dekontun TOBB’a ibraz edilmesi ve TOBB’a bağlı odalara başvuruda bulunması gerekir.Yeni çipli ehliyet nereden alınır?
Ehliyet değiştirme işlemleri için yetkili kurumlar nüfus müdürlükleridir. Başvuruları arzu ettiğiniz herhangi bir nüfus müdürlüğünde yapabilirsiniz. Bu nedenle eğer randevularda boşluk bulamıyorsanız müsait bir nüfus müdürlüğüne de başvuru yapabilirsiniz.Başvurunuzu kayıt merkezine gitmeden internet üzerinden http://staum.tobb.org.tr adresinden ulaşacağınız başvuru ekranı aracılığıyla yapabilirsiniz.
SRC almak için ne yapmak lazım?
SRC belgesini almak isteyen sürücüler öncelikle yetkili bir eğitim kurumuna veya e-Devlet üzerinden başvurularını yapmalılar. Daha sonra bu eğitim kurumlarında yurtiçi taşımacılık için 28 saat uluslararası taşımacılık için ise sürücüler 32 saat eğitim almalılar.
Çipli ehliyet için neler gerekli?
EHLİYET YENİLEMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER 2022
Dijital ehliyet nasıl alınır 2022?
Dijital ehliyet, TOBB kurumlarına başvuru yapılarak alınabilir. Talep edilen evraklar hazırlanarak, TOBB kurumuna teslim edilmelidir. Dijital Ehliyet Nasıl Alınır? Araç sürücüleri, yasal olarak araç sürebilmeleri için ehliyetlere sahip olması gerekiyor.Dijital sürücü kartı nasıl alınır?
Dijital ehliyet ya da bir diğer tabiri ile takoğraf kartı, TOBB tarafından temin edilebilmektedir. Başvuruların internet üzerinden de yapılabildiği süreçte, uluslararası taşımacılık yapanlar ve SRC 1-2-3-4-5 belgelerinden ilgili olanlarına sahip olanlar, bu başvuruları gerçekleştirebilecek.Sınavsız SRC Belgesini Kimler Alabilir? Eski ehliyetlerde B sınıfı, yeni ehliyetlerde M, B1, B ve F sınıf tarihleri 25.02.2003 tarihinden önce olan ehliyet sahipleri muafiyetli olarak SRC2 ve SRC4 belgesine başvurabilirler.