AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ticaret yapmak istiyorum ama nereden baslamaliyim?

Editör

Yeni Üye

Ticaret yapmak istiyorum ama nereden başlamalıyım?​

e-Ticarete Nasıl Başlanır? Gereklilikler Nelerdir?
- Sattığınız Ürün veya Hizmeti Belirleyin.
- Bir Dropshipper (Tedarikçi) ile Anlaşın.
- Ödeme Hizmeti Sağlayıcınızla Temasa Geçin.
- Mağazanıza Bir İsim Verip Alan Adınızı Alın.
- Sitenizi Satış Odaklı Olarak Tasarlayın.
- Güçlü Bir Marka Stratejisi Oluşturun.
- İş Yapınıza Karar Verin.

Ticaret nedir kaça ayrılır?​

Ticaret genel olarak, iç ve dış ticaret olmak üzere ikiye ayrılır. Dış Ticaret, malların ve sermayenin ulusal sınırların dışına akışıyla ilgilidir. Dış ticaret alım satım işlemlerinin teslimi açısından ithalat ve ihracat olmak üzere iki şekilde gerçekleşir.

Ticaret Nedir Ekşi?​

Ticaret Nedir Ekşi?
bir ürünü satarken değil,alırken kazanma sanatı.

Sermayesiz E-ticaret olur mu?​

Sermayesiz E-ticaret olur mu?
Sıfır sermaye ile online satış yapmak pek mümkün değildir. Ücretsiz yazılımlarla bir e-ticaret sitesi kursanız da yine de bir hosting ve alan adı için para ödemeniz gerekir. Bunun yanı sıra Sanal POS alarak satış yapabilmeniz için bir şirket kurmanız gerekir ki bunun için şahıs firması kurma yolunda ilerleyebilirsiniz.

Ticaret yapmak için ne yapmalıyım?​

Az Sermaye ile Yapılabilecek 50 Karlı Yeni İş Fikri
- 1 Doğum ve Bebek Fotoğrafçılığı Yapmak.
- 2 VİOP’ta İşlem Yapmak.
- 3 Solucan Gübresi Üretim Tesisi Yapmak.
- 4 Mantar Yetiştiriciliği Yapmak.
- 5 Yarasa Gübresi Satmak.
- 6 Çiçekçi Dükkanı Açmak.
- 7 Catering Hizmeti Vermek.
- 8 Teraryum ve Minyatür Bahçe Yapmak.

Ticarete başlarken nelere dikkat edilmeli?​

İşte bu noktada size E-ticaret’e başlarken dikkat etmeniz gereken 5 önemli konuyu aktarmak istiyorum.
- Satmak İstediğiniz Ürünlere Olan Talebi İyi Araştırın.
- Güçlü, Test Edilmiş ve En Önemlisi Destek Alabileceğiniz Bir E-ticaret Altyapısı Kullanın.
- Ödeme Seçeneklerini Belirleyin.
- SEO Optimizasyonu.

Ticaret nedir türleri nelerdir?​

Ticaret nedir türleri nelerdir?
E-Ticaret Türleri
- B2C (Business to customer – Firmadan Son tüketiciye)
- B2B (Business-to-Business Firmadan Fİrmaya)
- C2B (Consumer to Business, Son Tüketiciden Şirkete )
- C2C (Consumer to Consumer Tüketiciden Tüketiciye)

Ticaret denince akla ne gelir?​

Ticaret denince akla ne gelir?
Ticaret malların/ürünlerin üretim sürecinden tüketimine kadar geçen zamanda, ekonomik değer taşıyan başka nesneler ile değiştirilmesi, alışı ve satışı anlamında kullanılmaktadır.
E ticaret zor mu?​
E-ticaret göründüğü kadar da kolay bir iş değildir. Ancak e-ticaret sitenizi kurduktan sonra da sizin yapmanız gereken bir takım eylemler bulunuyor. E-ticaret sitenizi kurup, ürünlerinizi yerleştirdikten sonra işin pazarlama, tanıtım ve müşteri çekme gibi birçok yönü bulunuyor.
Hangi alanda e ticaret yapmalıyım?​
Gibi sektörler internet üzerinden satış yapabileceğiniz başlıca iş alanlarıdır….E ticaret için iş fikirlerinden birkaçı şu şekildedir:
- Giyim ve aksesuar satışı
- Elektronik ürün satışı
- Otomobil parçası ve aksesuarı satışı
- Gıda Satışı
- Hobi Ürünleri Satışı
- Kozmetik Ürün Satışı
- Spor Malzemeleri Satışı

E ticaret yapmak için ne gerekir?​

E ticaret yapmak için ne gerekir?
E-ticaret sitesi kurmak için gerekli evraklar ve bilgiler şunlardır;
- Gerçek ya da tüzel kişiler için MERSİS numarası
- Vergi kimlik numarası
- Esnaf ve sanatkârlar için TC kimlik numarası
- Kurucu kişi ya da kişilerin fotoğrafları
- Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) kaydı
- İşletme unvanı

E-ticaret dünyasına adım atmak istiyorsanız, birçok farklı faktöre dikkat etmeniz gerekiyor. İşte bu süreçte nelere odaklanmanız gerektiği konusunda size yardımcı olabilecek bazı önemli adımlar ve bilgiler:

1. **Sattığınız Ürün veya Hizmeti Belirleyin**: E-ticaret işinize başlarken satacağınız ürün veya hizmeti belirlemeniz önemlidir. Bu ürün veya hizmeti seçerken hedef kitlenizin taleplerini ve pazarın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmalısınız.

2. **Bir Dropshipper (Tedarikçi) ile Anlaşın**: Ürünlerinizi tedarik edeceğiniz güvenilir bir dropshipper ile anlaşarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

3. **Ödeme Hizmeti Sağlayıcınızla Temasa Geçin**: Müşterilerinizin ödeme yapabileceği güvenilir ödeme hizmeti sağlayıcıları ile anlaşarak ödeme süreçlerini kolaylaştırabilirsiniz.

4. **Mağazanıza Bir İsim Verip Alan Adınızı Alın**: Markanızı yansıtan bir isim seçerek, bu isme uygun bir alan adı almanız önemlidir.

5. **Sitenizi Satış Odaklı Olarak Tasarlayın**: E-ticaret sitenizin kullanıcı dostu, mobil uyumlu ve ilgi çekici olmasına özen gösterin.

6. **Güçlü Bir Marka Stratejisi Oluşturun**: Markanızı doğru şekilde tanıtmak ve güçlü bir marka imajı oluşturmak uzun vadede başarınızı artırabilir.

7. **İş Yapınıza Karar Verin**: E-ticaret işinizi yürütürken dikkat etmeniz gereken yasal konular ve iş yapınızı belirlemeniz gereken vergi ve muhasebe detayları bulunmaktadır.

E-ticaret başlangıcı için yukarıda bahsedilen adımları takip ederek doğru planlama yapabilir ve başarılı bir ticaret süreci geçirebilirsiniz. Unutmayın, başarılı bir e-ticaret işi için sabır, özveri ve sürekli olarak gelişmeye odaklanmak önemlidir.

Geri