Ticaret sicilinin tutulmasindan kaynaklanan dava kime acilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
214.672
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Ticaret sicilinin tutulmasından kaynaklanan dava kime açılır?​

(2) Ticari davalarda da deliller ile bunların sunulması 18/6/1927 tarihli ve 1086 sayılı Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu hükümlerine tabidir. MADDE 5- (1) Aksine hüküm bulunmadıkça, dava olunan şeyin değerine veya tutarına bakılmaksızın asliye ticaret mahkemesi tüm ticari davalara bakmakla görevlidir.

Türk Ticaret Kanunu bölümlerinden hangisi Yeni TTK ile mevzuatımıza girmiştir?​

Yeni TTK’nın 1534’üncü maddesinin 1’inci fıkrasında, Türk Ticaret Kanunu’nun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun (TTKYUŞHK) hükümlerinin saklı olduğu hüküm altına alınmıştır. 6103 sayılı olan bu kanun, aynı kanunun 43’üncü maddesi hükmü gereğince 01/07/2012 tarihinde yürürlüğe girecektir.
Türk Tarih Kurumu ne zaman kuruldu?
15 Nisan 1931Türk Tarih Kurumu / Kuruluş tarihi
Ticaret sicilinin yanlış tutulmasından doğan zararlardan kim sorumludur?
Tapu sicilinin tutulmasından doğan bütün zararlardan Devlet sorumludur. Devlet, zararın doğmasında kusuru bulunan görevlilere rücu eder.

Ticaret sicilinin tutulmasından doğan zararlardan kim sorumludur dava nereye açılır?​

MADDE 11- (1) Sicilin tutulmasından doğan bütün zararlardan Devlet ve ilgili oda müteselsilen sorumludur. Devlet ve oda zararın doğmasında kusuru bulunanlara rücu eder.

TTK 198 bildirimi nedir?​

Bilindiği üzere, şirketlerin bildirim, tescil ve ilan yükümlülükleri TTK’nın 198. maddesinde düzenlenmektedir. Maddede, belirli şartlar dâhilinde bir hisse devrinin söz konusu olması durumunda, hisse devrinin gerçekleşmesinden sonra şirkete ve ticaret sicil müdürlüğüne bildirim yapılması hususu düzenlenmiştir.
Türk Ticaret Kanunu ne zaman kabul edildi?
Türkiye’de Ticaret Kanunları 160 yıllık bir geçmişe sahiptir. İlk kanun 1850 yılın- da kabul edilmiştir. Bu yasa, 1807 yılında Napolyon zamanında yürürlüğe giren Code Commerce’in birinci ve üçüncü kitaplarının tercüme edilmesinden oluşuyordu.
Türk Tarih Kurumu ne zaman kim tarafından hangi amaçla kurulmuştur?
Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün talimatı ile 1931 yılında Türklerin dünya tarihindeki yerini ve medeniyete katkılarını tüm dünyaya duyurmak amacıyla kurulan Türk Tarih Kurumu, Cumhurbaşkanı’nın himayesinde Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumuna bağlı olarak ülkemizin gelişmesinde ve muasır …
 
Geri
Üst