AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ticaret odasi kaydi ne kadar surer?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ticaret odası kaydı ne kadar sürer?​

Esnaf ve sanatkârlar, çalışmaya başladıkları tarihten itibaren durumlarını otuz gün içinde bağlı bulundukları sicile tescil ve Sicil Gazetesinde ilan ettirmekle yükümlüdürler. Sicil marifetiyle de ilgili odaya kayıtları gerçekleştirilir. Sicil ve oda kaydı zorunlu olup; isteğe bağlı değildir.

Şirket kaydı nasıl yapılır?​

Şirket kaydı nasıl yapılır?
Ticari Sicil Kaydı Nereden Alınır? İkamet edilen şehirdeki Ticaret Odasına başvuru yapılırken yanınızda şirketin ana sözleşmesi, tescil talepnamesi, kuruluş bildirim formu, oda kayıt beyannamesi, bankadan alınan blokaj yazısı, dilekçe ve Rekabet Kurumu’na ödeme yapılan dekont bulunması gerekiyor.

Ticaret odasına kayıt nasıl yapılır?​

Ticaret Odası kaydı için her tacir kullanacağı ticaret unvanını ve bunun altına atacağı imzayı notere tasdik ettirdikten sonra sicil memuruna sunmaya mecburdur. Tacir hükmi şahıs ise unvanla birlikte onun adına imza yetkisi olan kimselerin imzaları da notere tasdik ettirilerek sicil memuruna verilmektedir.

Şahıs şirketi Ticaret Sicil Kaydı zorunlu mu?​

Şahıs şirketi Ticaret Sicil Kaydı zorunlu mu?
Şahıs Şirketi Ticaret Odası Kaydı Zorunlu Mu? Şahıs şirketi tacir ya da esnaf sıfatı ile kurulduğu takdirde ticaret siciline ve ilgili esnaf odasına kaydolması gerekmektedir. Gerçek kişiler tarafından kurulan şahıs şirketlerinin ticaret odası kaydı zorunluluğu bulunmaktadır.
Tescil süresi ne demek?​
Dilekçedeki imza noterlikçe onaylanmışsa, ayrıca kimliğin ispatlanmasına gerek yoktur. 15 gün; yetki çevresi dışında oturanlar için ise 30 gün içinde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. (1) Kanunda aksine hüküm bulunmadıkça, tescili isteme süresi onbeş gündür. düzenlendiği tarihten başlar.

Ticaret Odası kimler kayıt olabilir?​

Ticaret Odası kimler kayıt olabilir?
Ticaret siciline kayıtlı tacirler ve Kanunun 5’inci maddesine göre sanayici ve deniz taciri sıfatını haiz tüm gerçek ve tüzel kişiler ile bunların şube ve fabrikaları bulundukları yerdeki odaya kayıt olmak zorundadır.
 
Ticaret Odası kaydı süresi genellikle işletmelerin çalışmaya başladıkları tarihten itibaren otuz gün içinde gerçekleştirilmesi gereken bir işlemdir. Esnaf ve sanatkârlar, durumlarını bağlı bulundukları sicile tescil ettirmek ve Sicil Gazetesinde ilan ettirmek zorundadırlar. Bu süreçte Ticaret Odası kaydı da gerçekleştirilir ve zorunlu olup isteğe bağlı değildir.

Şirket kaydı yapmak isteyenler ise ikamet ettikleri şehirdeki Ticaret Odasına başvuruda bulunmalıdırlar. Bu başvuru sırasında yanlarında şirketin ana sözleşmesi, tescil talepnamesi, kuruluş bildirim formu, oda kayıt beyannamesi, bankadan alınan blokaj yazısı, dilekçe ve Rekabet Kurumu'na ödeme yapılan dekont gibi belgelerin bulunması gerekmektedir.

Ticaret Odası kaydı için her tacir, kullanacağı ticaret unvanını ve atacağı imzayı notere tasdik ettirmeli ve sicil memuruna sunmalıdır. Tacir hükmi şahıs ise unvanıyla birlikte onun adına imza yetkisi olan kimselerin imzalarını da notere tasdik ettirerek sicil memuruna vermelidir.

Şahıs şirketi ticaret odası kaydı zorunludur. Şahıs şirketi tacir ya da esnaf sıfatıyla kurulduğunda ticaret siciline ve ilgili esnaf odasına kaydolmak gerekmektedir. Gerçek kişiler tarafından kurulan şahıs şirketlerinin ticaret odası kaydı yapma zorunluluğu vardır.

Tescil süresi, dilekçedeki imzanın noterlikçe onaylanması durumunda kimlik ispatına gerek olmadan 15 gün içerisinde gerçekleştirilir. Yetki çevresi dışında oturanlar için ise süre 30 gün olarak belirlenmiştir. Tescil isteme süresi genel olarak onbeş gündür.

Ticaret Odası kaydı için Ticaret Siciline kayıtlı tacirler, sanayiciler, deniz tacirleri ve Kanunun 5. maddesinde belirtilen diğer gerçek ve tüzel kişiler ile bunların şube ve fabrikaları bulundukları yerdeki odaya kayıt olmak zorundadır. Bu sayede işletmeler yasal düzenlemelere uygun bir şekilde faaliyet gösterebilirler.
 
Geri
Üst