AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ticaret Odasi Belgesi nasil alinir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ticaret Odası Belgesi nasıl alınır?​

Faaliyet belgesi almak için ilk olarak iş yeri sahibinin bağlı olduğu ticaret odasına gitmesi gerekir. Burada belli bir ücret ödedikten sonra faaliyet belgesini alabilir. Belge talep işlemleri ücret karşılığı gerçekleşir. Ayrıca başvuru esnasında ticaret sicil numarasının istenildiği söylenebilir.

Faaliyet belgesi internetten alınıyor mu?​

Faaliyet belgesi internetten alınıyor mu?
Ticaret odaları tarafından verilen faaliyet belgesi almak isteyen kişiler online olarak başvurabiliyorlar.

Ticaret odası kaydı belgesi nereden alınır?​

Müracaat yeri: – e-atso online hizmetler, – ATSO Merkez – Oda Sicil Müdürlüğü, – İlçe firmaları için ilgili ilçe Temsilcilikleridir.

Ortaklık belgesi nereden alınır?​

Ortaklık belgesi nereden alınır?
Ticaret odaları ortaklık durum belgesi düzenleyebilirler. Ortağının iş deneyim belgesini kullanacak olan firmalar, istekliler, ortaklık durum belgesi dilekçesi ile ticaret odalarına (ato, ito vb.) başvuruda bulunmak suretiyle bu belgeyi alabilirler.

Ticaret odasına kayıt ücreti ne kadar?​

Madde 5 – Kayıt ücretleri ile yıllık aidatlar 1.000 liradan az, 50.000 liradan fazla olamaz. Ancak, bu miktarlar Bakanlar Kurulu Kararı ile üç katına kadar arttırılabilir.

Ticaret odası faaliyet Belgesi ne kadar?​

Ticaret odası faaliyet Belgesi ne kadar?
Oda üyesi firmaların yazılı başvuruları halinde çeşitli resmi-özel kurum ve kuruluşlara ibraz edilmek üzere ücret karşılığı (10 TL) Oda sicil kayıt sureti (Faaliyet Belgesi) verilmektedir.

Elektronik imzalı faaliyet Belgesi nasıl alınır?​

Faaliyet Belgesi ve Ticaret Sicil Gazetesi Sureti talep eden firma yetkilisi, www.ito.org.tr adresine tıklayarak, online işlemler menüsünden belge başvurusu yapabilecek. Ödeme yapıldıktan sonra elektronik imzalı belge gün içinde talep eden kişi ve kuruma iletilecek.

Elektronik imzalı faaliyet Belgesi ne zaman gelir?​

Elektronik imzalı faaliyet Belgesi ne zaman gelir?
elektronik olarak e-imza ile alınan faaliyet belgelerinin en altında az bilinen bir “30 (otuz) gün süreyle geçerlidir.” ibaresi bulunmaktadır. istanbul ticaret odası web sitesinden cüzi miktar karşılığında e-imzalı alınıyor. 5-10 dakikalık bir sürede belirttiğiniz mail adresine ulaşıyor.

Istanbul ticaret odasından faaliyet Belgesi nasıl alınır?​

İTO faaliyet belgesi, İstanbul Ticaret Odası’nın resmi web sitesi üzerinden kolaylıkla alınabilmektedir. Web sitesi üzerinden ‘online işlemler’ kısmına giriş yaparak e-imzalı veya ıslak imzalı olacak şekilde faaliyet belgesi alınabilir. Online işlemler bölümünü açtıktan sonra almak istenilen belge seçimi yapılır.

İTO tescil Belgesi nasıl alınır?​

İTO tescil Belgesi nasıl alınır?
Islak imzalı faaliyet belgesi ve ticaret sicil gazetesi suretini İTO Üyelik Hizmetleri Müdürlüğü’nün merkez ve hizmet birimlerinde bulunan bankolarından temin edebilirsiniz.

Ortaklık yapısını gösteren belge nedir?​

Ortaklık Teyit Belgesi; Anonim Şirket haricindeki diğer şirketlerin ortaklarının kimler olduğunu gösteren ve alındığı tarihten itibaren 3 ay geçerli olan belgedir. Bu belgede üyenin ünvanı, sicil numarası ve sermayesi ile ortakların güncel hisse oranları ve T.C.

Ihalelerde ortaklık durum belgesi zorunlu mu?​

Ihalelerde ortaklık durum belgesi zorunlu mu?
Madde 11-Ortaklık durum belgesi 11.1. İhaleye katılan tüzel kişinin, ilgili İhale Uygulama Yönetmeliğine göre ortağına ait iş deneyimini gösteren belgeyi sunması halinde, bu belgeyle birlikte ortaklık durum belgesinin de başvuru veya teklif kapsamında sunulması zorunludur.

Ticaret Odası yıllık aidat ne kadar?​

Madde 24; ……… kayıt ücretleri ile yıllık aidat, aylık asgari ücretin brüt tutarının (2021 yılı için 3.577,50TL) yüzde onundan az (taban 357,75TL), yarısından fazla (tavan 1.788,75TL) olamaz.

Ticaret Odası aidatları neye göre hesaplanır?​

Ticaret Odası aidatları neye göre hesaplanır?
Odalarca her yıl için; gerçek kişi tacir ve sanayicilerin gelir vergisine ilişkin beyannamelerinde gösterilen Ticari kazanç toplamı; tüzel kişi tacir ve sanayicilerin ise ödeyecekleri kurumlar vergisine ilişkin beyannamelerinde gösterilen ticari bilanço karı üzerinden binde beş oranında munzam aidat tahsil olunur.

Faaliyet Belgesi alma ne kadar?​

 
Ticaret odası belgesi almak için gerekli adımlar ve detaylar aşağıdaki gibidir:

1. **Faaliyet belgesi almak için ilk adım:** İş yeri sahibinin bağlı olduğu ticaret odasına gitmesi gerekmektedir. Burada belirli bir ücret ödenerek faaliyet belgesi alınabilmektedir. Belge talep işlemleri genellikle ücret karşılığında gerçekleştirilir ve başvuru esnasında ticaret sicil numarasının istenildiği belirtilmektedir.

2. **Faaliyet belgesi internetten alınabilir mi?** Evet, ticaret odaları tarafından verilen faaliyet belgesi almak isteyen kişiler online olarak başvuruda bulunabilmektedir.

3. **Ticaret odası kaydı belgesi nereden alınır:** Müracaat yeri genellikle e-atso online hizmetler, ATSO Merkez, Oda Sicil Müdürlüğü, ve ilçe firmaları için ilgili ilçe Temsilcilikleridir. Bu noktalardan da ticaret odası kaydı belgesi temin edilebilir.

4. **Ortaklık belgesi nasıl alınır:** Ortaklık belgesi için ticaret odalarına (ATO, İTO vb.) başvuruda bulunarak, ortağının iş deneyim belgesini kullanacak olan firmalar, istekliler, ortaklık durum belgesi dilekçesi ile bu belgeyi alabilirler.

5. **Ticaret odasına kayıt ücreti ne kadar:** Kayıt ücretleri ile yıllık aidatlar genellikle belirli bir aralıkta olabilir. Örneğin, 1.000 liradan az, 50.000 liradan fazla olamaz. Ancak, bu miktarlar Bakanlar Kurulu kararı ile üç katına kadar arttırılabilir.

6. **Ticaret odası faaliyet Belgesi ücreti ne kadar:** Oda üyesi firmaların yazılı başvuruları halinde, çeşitli resmi-özel kurum ve kuruluşlara ibraz edilmek üzere 10 TL gibi bir ücret karşılığında Oda sicil kayıt sureti (Faaliyet Belgesi) verilmektedir.

7. **Elektronik imzalı faaliyet Belgesi nasıl alınır:** Faaliyet belgesi ve Ticaret Sicil Gazetesi Sureti talep eden firma yetkilisi, İstanbul Ticaret Odası web sitesi üzerinden online işlemler menüsünden belge başvurusu yapabilir. Ödeme tamamlandıktan sonra elektronik imzalı belge gün içinde talep eden kişi ve kuruma iletilecektir.

Bu adımların takip edilmesi halinde ticaret odası belgeleri kolaylıkla temin edilebilir. Ayrıca, detaylı bilgi ve güncel ücretler için ilgili ticaret odasının resmi web sitesi ve müşteri hizmetleriyle iletişime geçebilirsiniz.
 
Geri
Üst