AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ticaret meslek lisesini bitiren ne olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ticaret meslek lisesini bitiren ne olur?​

Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerin, varolan bölümlerinden mezun olanlar, 3795 sayılı Kanuna göre TEKNİSYEN unvanı ile istihdam edilirler. Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinden mezun olanlar, yükseköğretim kurumlarına girebilmek için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavına (LGS ve LYS) katılma hakkına sahiptirler.

Ticaret meslek lisesi mezunu sözleşmeli memur olabilir mi?​

Bu personelin, yürütecekleri hizmetler için ihdas edilmiş kadro unvanının gerektirdiği nitelikleri taşımaları şarttır. …” şeklinde hüküm altına alınmıştır. Kanunun bu hükmüne göre öğrenimi “Ticaret Meslek Lisesi” olan kişilerle sözleşme yapılma imkânı yoktur.
Ticaret meslek Lisesi mezunları hangi bölümleri tercih edebilir?
İçindekiler: gizle
Lise mezunu sözleşmeli memur olabilir mi?
Büro personeli, koruma ve güvenlik görevlisi, teknisyen ve destek personeli kadrolarında alım yapacak olan üniversite, başvuru yapacak adaylarda en az lise mezunu olma şartı arıyor. 4/B sözleşmeli personel statüsünden yapılacak alımlarda KPSS şartı da aranıyor.

Ticaret meslek lisesi mezunu teknisyen olabilir mi?​

Resmi Gazetede yer alan düzenlemeye göre tüm mesleki ve teknik öğrenim mezunları “teknisyen” unvanını alabilecek.

Meslek lisesi diploması ne işe yarar?​

Eğitim-öğretim yıllarında bir meslekte uzmanlaşan öğrenciler, mezun olduklarında normal liselerde okuyan öğrencilere göre daha çabuk ve daha kolay iş bulabilmektedir. Ayrıca öğrenciler meslek lisesinden mezun olduklarında diplomanın yanı sıra İş yeri Açma Belgesi’ne de sahip olmaktadır.
Lise adalet alanı nedir?
Adalet alanında; cezai ve hukukî adalet uygulamalarında yer alan meslek elemanlarını sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli kişiler olarak yetiştirmek amaçlanmaktadır.
Lise mezunu sözleşmeli personel olabilir mi?
Kamu personeli alımı ilanlarını bekleyenler bu alıma başvuru yapabilir. Başvuru yapacaklar lise, önlisans ve lisans mezunu olabilir.

Sözleşmeli personel kimler olabilir?​

Bir yıldan az sürekli veya mevsimlik hizmet olduğuna Devlet Personel Başkanlığı’yla birlikte Maliye Bakanlığının görüşleri üzerine Bakanlar Kurulunca karar verilen görevlerde, belirtilen ücret ile adet sınırları içinde sözleşmeli personel istihdam edebilecek.

Teknisyen ünvanı kimlere verilir?​

Teknisyenler, mesleki eğitim veren lise ve dengi eğitim kurumlarından mezun olanlar için kullanılır. Tekniker ise meslek yüksekokulu mezunlarının kazandığı bir unvandır. Teknisyen olabilmek için ticaret, tekstil, seramik, teknik ya da endüstri meslek liselerini bitirmek gerekir.
Lise mezunu teknisyen ne iş yapar?
Teknisyen, teknik bilgi ve beceri isteyen işlerde çalışan kişilere verilen unvandır. Mesleki bilgi ve becerilerine göre uçak teknisyeni ya da elektrik teknisyeni gibi isimlerle anılırlar. Birçok farklı alanda uzmanlaşabilen teknisyenler, devlet ve özel sektörde içalışabilir ya da kendi iş yerlerini açabilirler.
Meslek lisesi diploması sertifika yerine geçer mi?
Mesleki yeterlilik belgesi diploma yerine de geçerli sayılmaz. Fakat Mesleki Eğitim Merkezinde okuyarak mezun olmuş, fakat diploma programına dahil olmayarak kalfalık ve ustalık belgesi almış kişiler artık telafi dersler ile lise diploması alabilirler.

Meslek lisesi neye yarar?​

Meslek Liseleri teoriden çok pratik eğitim veren, çeşitli iş kollarına kalifiye eleman yetiştiren ve aynı zamanda üniversite de tercih edeceği bölümle alakalı temel bilgi ve becerileri kazanmak isteyen öğrencilerin tercih ettiği lise türüdür.

Geri