AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ticaret meslek lisesi ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ticaret meslek lisesi ne demek?​

muhasebe ve bankacılık derslerini iceren bir egitim programı olan liseler. cografya, tarih, felsefe vs. gibi dersleri sadece 1. sınıfta okuttukları icin mezunlarının universiteye giris sansları oldukca dusuktur. meslek liseleri * ile birlikte anılan lise türü…

Meslek okulu nelerdir?​

Meslek yüksekokulu, üst düzeyde uygulayıcı meslek elemanı yetiştiren yükseköğretim kurumlarıdır. İki yıl süreli eğitim verilmektedir. Mezun olma hakkı kazanan öğrencilere, bağlı bulunduğu üniversiteden ön lisans derecesinde diploma verilir. Teknik bölümlerden mezun olan öğrenciler tekniker unvanı kazanır.

Ticaret meslek lisesi hangi bölümler var?​

Ticaret meslek lisesi hangi bölümler var?
32 KİMYA TEKNOLOJİSİ 121 Boya Üretimi ve Uygulama.

Ticaret meslek lisesinde hangi dersler var?​

Günümüzde Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri; 36 kredi Genel Kültür Dersi, 63 kredi Bölüm Dersi, 5 kredi Bölüm Seçmeli Dersi, 4 kredi Diğer Seçmeli Dersler olmak üzere, toplam 108 kredi (bu sayıya iş yerinde ki uygulamalar dahil değildir.) alarak mezun olmaktadırlar.

Ticaret lisesi meslek lisesi midir?​

İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’da bulunan Meslek Liseleri; Endüstri Meslek Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi, Havacılık Lisesi ve Kız Meslek Lisesi gibi türlere ayrılırken bu liselerde öğrencilerin tercih edebilecekleri birçok bölüm bulunmaktadır.

Ticaret meslek liseleri ne oldu?​

Ticaret meslek liseleri ne oldu?
Ticaret Meslek Lisesi’nden iz kalmamış. Yeni adı Gül Şehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmuş. 4 okul bir çatı altında birleşmiş. Mahalli İdareler Meslek Lisesi, İletişim Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi ve Gül Şehri Meslek Lisesi.

Meslek lisesi hangi bölümü seçmeliyim?​

İçindekiler: gizle
- 1.1 Bilişim Teknolojileri.
- 1.2 Elektrik Elektronik Teknolojisi.
- 1.3 Denizcilik.
- 1.4 Uçak Bakım.
- 1.5 Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri.
- 1.6 Hemşirelik.

Mesleki eğitimde hangi meslekler var?​

Çıraklık Sözleşmeleri, Kalfalık Ve Ustalık Belgeleri
- 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu Nedir?
- 3308 Sayılı Yasa Kapsamında Bulunan Meslek Dalları Hangileridir? TESVİYECİLİK. TORNACILIK. FREZECİLİK. VARGEL PALANYA. TAŞLAMA ALET BİLEME. SOĞUK DEMİRCİLİK. KAYNAKÇILIK. SAÇ İŞLERİ KAPORTA TAMİRCİLİĞİ KUYUMCULUK. SİHHI TESİSATÇILIK.

Lise adalet alanı nedir?​

Lise adalet alanı nedir?
Adalet alanında; cezai ve hukukî adalet uygulamalarında yer alan meslek elemanlarını sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli kişiler olarak yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Meslek liseleri günde kaç saat ders görür?​

Anadolu Meslek liselerinde toplam haftalık 15 saat zorunlu olarak öğrencilerin görmesi gereken derslerdir. Bunun yanında 28 saat alan ve dal dersleri olmaktadır. Toplam olarak haftada 43 saat ders görülmektedir.

Meslek liselerde günde kaç saat ders var?​

LİSELERE GÜNDE 8-10 SAAT DERS – Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı eğitim kurumlarında günde en fazla 10 ders saati, diğer ortaöğretim kurumlarında ise günde 8 ders saati eğitim yapılacak. Her ders saati süresi 30 dakika ve dersler arası dinlenme süresi de 10 dakika olacak.

Meslek liseleri kapatılıyor mu?​

Meslek liseleri kapatılıyor mu?
Milli Eğitim Bakanlığı, alınan yeni kararla 1 Mart’tan itibaren mesleki ve teknik Anadolu Liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri derslerine ait uygulama kazanımlarının yüz yüze eğitimlerine tüm sınıf seviyelerinde başlanacağını açıkladı.

Meslek lisesi mezunu doktor olabilir mi?​

Anadolu lisesinden, meslek lisesinden, imam hatip liselerinden mezun öğrencilerin Doktor olmasının önünde hiçbir engel yok.

Anadolu meslek lisesi ne demek?​

Türk Milli Eğitimi’nin amaçları doğrultusunda, ilköğretimi bitiren öğrencilerin devam edebileceği 4 yıllık eğitim sonunda meslek kazandıran, ülke ekonomisine katkı sağlayacak ara eleman yetiştiren orta öğretim kurumlarıdır.

Anadolu meslek lisesi mezunları ne iş yapar?​

Anadolu meslek lisesi mezunları ne iş yapar?
Meslek lisesi mezunu olan binlerce öğrenciyi ilgilendiriyor! Meslek lisesi bilişim teknolojileri ve bilgisayar teknik servisi bölümü mezunu olan kişiler, teknisyen kadrosu ile çalışabiliyor. Teknisyen olarak görev yapan meslek lisesi mezunları, üniversitelerin İş Sağlığı ve Güvenliği bölümlerini de tercih edebiliyor.

Anadolu meslek ve Anadolu teknik arasındaki fark nedir?​

Anadolu meslek programı(AMP) öğrencilerinin 12. sınıfta 3 gün işletmede beceri eğitimi gördüğü bir uygulamadır. Anadolu Teknik Programında(ATP) ise bir mesleğe yönelik bilgi ve becerilerin yanında matematik, fizik, kimya ve biyoloji dersleri 4 yıl boyunca ağırlıklı olarak verilmektedir.
11. Sınıf Dersleri
- Türk Dili Ve Edebiyatı (*) (5)
- Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi (2)
- Tarih (2)
- Yabancı Dil (2)
- Beden Eğitimi ve Spor /görsel Sanatlar / Müzik (2)
- Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü (1)
- Mesleki Gelişim Atölyesi (2)
- Meslek Ders Saati Toplamı (17)
 
Ticaret Meslek Lisesi, muhasebe ve bankacılık derslerini içeren bir eğitim programına sahip olan liselerdir. Bu tür liselerde genellikle cografya, tarih, felsefe gibi dersler sadece 1. sınıfta okutulur ve mezunların üniversiteye giriş şansları düşüktür. Meslek liseleri genellikle asteriks (*) işareti ile birlikte anılır.

Ticaret Meslek Liselerinde çeşitli bölümler bulunmaktadır. Örneğin, kimya teknolojisi, boya üretimi ve uygulama gibi bölümler bu liselerde yer alabilir. Öğrenciler, genellikle genel kültür dersleri, bölüm dersleri, bölüm seçmeli dersler ve diğer seçmeli dersler alarak toplamda 108 kredi kazanarak mezun olurlar.

Meslek liselerinin çeşitli bölümleri bulunmaktadır. Örneğin, bilişim teknolojileri, elektrik elektronik teknolojisi, denizcilik, uçak bakım, endüstriyel otomasyon teknolojileri, hemşirelik gibi farklı meslek alanlarına yönelik eğitim programları bulunmaktadır.

Meslek liselerinin günlük ders programları farklılık gösterebilir. Bazı meslek liselerinde haftalık olarak zorunlu ve alan derslerine toplamda belirli saatler ayrılmaktadır. Genellikle haftada 15 saat zorunlu ders görülürken alan ve dal dersleri için ek ders saatleri de bulunmaktadır.

Son zamanlarda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan kararlar doğrultusunda bazı değişiklikler yapılmış olabilir. Meslek liselerinin kapatılıp kapatılmadığı gibi konularda güncel bilgilere ulaşmak önemlidir.

Meslek lisesi mezunlarının farklı alanlarda kariyer yapabilmesi mümkündür. Örneğin, meslek lisesi mezunları bilişim teknolojileri veya bilgisayar teknik servisi bölümlerinden mezun olarak teknisyen olarak çalışabilirler. Ayrıca, üniversitelerin İş Sağlığı ve Güvenliği gibi bölümlerine de yönelebilirler.

Anadolu Meslek Liseleri, ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla meslek eğitimi veren orta öğretim kurumlarıdır. Bu liselerin mezunları çeşitli meslek alanlarında çalışabilirler ve ülkenin ihtiyacı olan ara elemanları yetiştirebilirler.
 
Geri
Üst