- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Ticaret lisesi ne demek?
ticaret lisesi ne demek? Öğrencileri, genel eğitim ve meslek eğitimiyle, iş yaşamına ve yetenekleriyle ilgili bir yüksek öğretim kurumuna hazırlayan, ortaokula dayalı meslek okulu. Commercial high school.Meslek lisesi ne anlama gelir?
Meslek Liseleri teoriden çok pratik eğitim veren, çeşitli iş kollarına kalifiye eleman yetiştiren ve aynı zamanda üniversite de tercih edeceği bölümle alakalı temel bilgi ve becerileri kazanmak isteyen öğrencilerin tercih ettiği lise türüdür.Meslek liseleri, piyasa koşullarına uyum sağlayabilen ucuz işgücü yetiştirmek amacıyla faaliyet gösteriyor. Bu doğrultuda Okul-Sanayi İşbirliği projeleri yapılıyor. Büyük şirketler, genellikle sanayi sitelerine yakın yerlere kurulan endüstri meslek liseleri ile ortak projeler yürütüyor.
Ticaret lisesi meslek lisesi midir?
İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’da bulunan Meslek Liseleri; Endüstri Meslek Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi, Havacılık Lisesi ve Kız Meslek Lisesi gibi türlere ayrılırken bu liselerde öğrencilerin tercih edebilecekleri birçok bölüm bulunmaktadır.
Ticaret meslek lisesinde hangi bölümler var?
Alt Dallar: