AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ticaret Liseleri nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ticaret Liseleri nedir?​

ticaret lisesi ne demek? Öğrencileri, genel eğitim ve meslek eğitimiyle, iş yaşamına ve yetenekleriyle ilgili bir yüksek öğretim kurumuna hazırlayan, ortaokula dayalı meslek okulu. Commercial high school.

Lise türü ne demek?​

ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi
İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’da bulunan Meslek Liseleri; Endüstri Meslek Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi, Havacılık Lisesi ve Kız Meslek Lisesi gibi türlere ayrılırken bu liselerde öğrencilerin tercih edebilecekleri birçok bölüm bulunmaktadır.
Ticaret meslek lisesi ne işe yarar?
Meslek liseleri, piyasa koşullarına uyum sağlayabilen ucuz işgücü yetiştirmek amacıyla faaliyet gösteriyor. Bu doğrultuda Okul-Sanayi İşbirliği projeleri yapılıyor. Büyük şirketler, genellikle sanayi sitelerine yakın yerlere kurulan endüstri meslek liseleri ile ortak projeler yürütüyor.
Açık Öğretim Lisesi lise türü nedir?
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ(DÜZ LİSE) Uzaktan eğitim sistemi ise yer ve zaman sınırı olmaksızın sanal ortamda gerçekleşen görüntülü ve sesli sistemdir. Açık öğretim lisesine ilköğretimden mezun olmuş ,ortaöğretimi bitirememiş ya da ortaöğretime başlayamamış(Örgün eğitim) herkes başvurabilir.

Ticaret meslek lisesinde hangi bölümler var?​

Alt Dallar:

Lise kaç sınıf?​

Birinci kademe 4 yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe 4 yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe 4 yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.

Geri