- Konu Yazar
Ticaret borsasında ne iş yapılır?
Ticaret borsaları, borsaya dahil maddelerin (zirai ve hayvansal ürünlerin, bunlara işlenmiş olanlarda dahil) alım satımı ve borsada oluşan fiyatlarının tespit, tescil ve ilânı işleriyle meşgul olmak üzere kurulan kamu tüzel kişiliğine sahip kurumlardır.Ticaret Borsası nasıl çalışır?
Ticaret Borsaları, 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İle Odalar ve Borsalar Kanunu’nda yazılı esaslar çerçevesinde borsaya dâhil maddelerin alım satımı ve borsada oluşan fiyatların tespit, tescil ve ilanı işleriyle meşgul olmak üzere kurulan kamu tüzel kişiliğine sahip kurumlardır.Borsa tescili neden yapılır?
Borsa tescili neden yapılır?Borsaya tâbi maddelerin en az miktarları üzerinde yapılan alım satım muamelelerinin borsalara tescili zorunludur. Borsaya tâbi olmamakla birlikte yeterli arz ve talebi bulunan, misli nitelikte tarımsal ürünlerin alım satım işlemleri, alıcı veya satıcının talebine bağlı olarak borsaya tescil edilebilir.
Ticaret Odası seçimi kaç yılda bir yapılır?
23) TOBB ile bağlı oda ve borsaların seçimleri kaç yılda bir yapılır ve bu seçimlerin ertelenmesi mümkün müdür? Odalar, borsalar ve TOBB’un organ seçimleri dört yılda bir yargı gözetiminde yapılır.Kimler ticaret Borsasına Kayıt olmak zorunda?
Ticaret siciline kayıtlı tacirler ve sanayici ve deniz taciri sıfatına sahip tüm gerçek ve tüzel kişiler ile bunların şubeleri ve fabrikaları, ilgisine göre bulundukları yerdeki ticaret ve/veya sanayi odası ya da deniz ticaret odasına üye olmak zorundadırlar.Borsa tescili zorunlu mu?
Borsa tescili zorunlu mu?Borsaya tâbi maddelerin en az miktarları üzerinde yapılan alım satım muamelelerinin borsalara tescil edilmesi zorunludur. Elektronik ticaret yoluyla yapılan satışlar da bu zorunluluğa tabidir.