AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ticaret Bakanligi Yetkilendirme Basvurusu Nasil Yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ticaret Bakanlığı Yetkilendirme Başvurusu Nasıl Yapılır?​

- YETKİLENDİRME BAŞVURULARI KILAVUZU.
- (İTHALAT İŞLEMLERİNDE ELEKTRONİK BAŞVURU SİSTEMİ TEBLİĞİ 2017/3)
- Adım 1- İstenen Belgeler.
- Adım 2- Belgelerin Elektronik Kopyalarının Alınması
- Adım 3- Genel Müdürlüğe Başvuruda Bulunulması
- Adım 4- Yetkilendirme Başvurusu Yapılması
- Adım 5- Kısıtlı Yetki Verilmesi.

Tareks taahhütnamesi nereye verilir?​

Ticaret Bakanlığı ve İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterlikleri kullanıcıları aşağıdaki formu doldurup imzalattıktan sonra Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğüne göndermelidirler.

DYS yetkilendirme nasıl yapılır?​

DYS yetkilendirme nasıl yapılır?
Yetkilendirilmesi talep edilen kişi;
- Firma bünyesinde çalışıyor ise çalıştığını gösterir son aya ait SGK belgesi sunulması gerekmektedir. (Firma/Kuruluş SGK Bildirgesi, kişiye ait SGK Hizmet Dökümü.. vb.)
- Firma bünyesinde çalışmıyor ise işbu belgenin (EK C) noterde onaylatılarak sunulması gerekmektedir.

Dahilde işleme izin belgesi için nereye başvurulur?​

Dahilde işleme izin belgesi için nereye başvurulur?
– 2007/2 sayılı tebliğ eki EK-1`de yer alan evraklarla İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği`ne (İBGS) firma tanımlaması için müracaat eder.

Bilgisayardan iTunes giriş nasıl yapılır?​

iTunes Store’a giriş yapma
- PC’nizdeki iTunes uygulamasında , Hesap > Giriş Yap’ı seçin.
- Aşağıdakilerden birini yapın: Apple kimliğinizle giriş yapma: Apple kimliğinizi ve parolanızı girin, sonra İleri’yi tıklayın. Apple kimliği yaratma: Yeni Apple Kimliği Yarat’ı tıklayın ve ekrandaki yönergeleri izleyin.

Ihracatta tareks nedir?​

TAREKS, güvenlik, kalite ve standartlara uygunluk açısından tüketicimizi ve üreticimizi korumak amacıyla gerçekleştirilen ithalat ve ihracat denetimlerinin risk esaslı olarak yapılmasına imkân veren web tabanlı bir yazılımdır.

Tareks taahhütnamesi ne demek?​

Tareks taahhütnamesi ne demek?
İhracatçı firmayı temsil ve ilzama yetkili kişi/kişiler tarafından, Dahilde İşleme Rejimi uygulamasını ihracatçı firma adına kullanacak nitelikli elektronik imza sahibi kişi/kişilere noter huzurunda imzalanarak verilen taahhütnamedir.

DYS başvurusu nasıl yapılır?​

DYS başvurusu nasıl yapılır?
Destek Yönetim Sistemine Kayıt İçin Gerekli Belgeler ve Dikkat Edilecek Hususlar
- DYS Kayıt Başvuru Dilekçesi.
- EK A (Sistem Kullanım Taahhütnamesi)
- EK B (Yararlanıcı Bilgi Formu)
- İmza Sirküleri veya İmza ve yetkileri gösterir Noter Onaylı Yönetim Kurulu Kararı

Dahilde işleme izin belgesi hangi kurum tarafından verilir?​

Dahilde İşleme İzin Belgesi (DİİB) başvuruları ise, elektronik ortamda, İhracat Genel Müdürlüğü bünyesindeki sektör dairelerine yapılmaktadır. Dahilde İşleme İzni ise, Gümrük idareleri tarafından 2006/12 sayılı Tebliğin 14’üncü maddesinde belirtilen işlem ve işçilik için verilmektedir.

Ticaret Bakanlığı yetkilendirme başvurusu nasıl yapılır konusunda detaylı bilgiler verilmiş. Başvuru süreci adımlar halinde sıralanmış ve belgelerin elektronik kopyalarının alınmasından, yetkilendirme başvurusu yapılmasına kadar olan aşamalar detaylı bir şekilde açıklanmış.

Daha sonra Tareks taahhütnamesi konusunda önemli bir bilgi verilmiş. Bu taahhütname Ticaret Bakanlığı ve İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterlikleri kullanıcıları tarafından doldurulup imzalandıktan sonra İhracat Genel Müdürlüğüne gönderilmesi gerektiği belirtilmiş.

Ayrıca, DYS (Destek Yönetim Sistemi) yetkilendirme işlemi için gerekli belgeler ve prosedürler hakkında bilgi verilmiş. Şirket bünyesinde çalışan biri için SGK belgesi sunulması gerektiği veya şirket bünyesinde çalışmayan bir kişi için EK C belgesinin noter onayıyla sunulması gerektiği vurgulanmış.

Dahilde işleme izin belgesi başvurusu için de detaylı bilgiler paylaşılmış. Bu belge için başvuruların İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'ne yapıldığı ve belirli evraklarla başvurunun gerçekleştirilmesi gerektiği belirtilmiş.

Son olarak, iTunes girişi ve ihracatta TAREKS uygulaması hakkında bilgi verilmiş. iTunes girişi için adımlar sıralanmış, TAREKS'in güvenlik, kalite ve standartlara uygunluk denetimlerini gerçekleştirmek amacıyla geliştirilen bir yazılım olduğu açıklanmış. Bu detaylı bilgilerle Ticaret Bakanlığı yetkilendirme başvurusu ve ilgili diğer konular hakkında geniş bir bilgi yelpazesi sunulmuş.

Geri