AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ticaret Bakani hangi partiden?

Editör

Yeni Üye

Ticaret Bakanı hangi partiden?​

Bakanlar
| Bakan | Görev Başlangıcı
Gümrük ve Tekel Bakanları (1931-1983)
Ticaret Bakanları (2018-günümüz)
1 | Ruhsar Pekcan | 10 Temmuz 2018
2 | Mehmet Muş | 21 Nisan 2021

Mustafa Tuzcu kim?​

Ticaret Bakanlığı’nda Bağdat Ticaret Müşaviri, Uluslararası Anlaşmalar Genel Müdür Yardımcılığı gibi çeşitli kademelerde görev yapan TUZCU, Ortadoğu ve Körfez ülkeleri ile ticari ilişkiler, çok taraflı ve bölgesel ticari anlaşmalar, yurtdışı müteahhitlik alanlarında ve İhracatçılar Birliği’nde sektör uzmanı olarak …

Maliye ve Gümrük Bakanı kim?​

Maliye ve Gümrük Bakanı kim?
Lütfi ELVAN10.11.2020-02.12.2021.

2021 Ticaret Bakanı Kim?​

Mehmet MUŞ 1 Mayıs 1982 tarihinde Trabzon Sürmene’de doğdu. İlk ve ortaöğrenimini İstanbul’da tamamladı. Lisans öğrenimini Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme Bölümü’nde tamamladıktan sonra Yüksek Lisans Eğitimi için yurt dışına çıktı.

Varank bakan kimdir?​

Mustafa Varank (1 Ocak 1976; Of, Trabzon), Türk bürokrat ve siyasetçidir. 10 Temmuz 2018’den beri Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görev almaktadır.

Rıza Tuna Turagay nereli?​

Rıza Tuna Turagay nereli?
1964 yılında Viyana’da doğan Sn. Rıza Tuna TURAGAY, Türk Eğitim Derneği (TED) Ankara Koleji’nde lise ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, University of Birmingham’da Uluslararası Bankacılık ve Finansman dalında yüksek lisans yapmıştır.
Prof Dr Ilhan varank kim?​
Mustafa Varank’ın ağabeyidir. ABD’de Ohio State Üniversitesi’nde MEB bursuyla bilgisayarlı öğretim teknolojileri alanında master yaptı. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölüm başkanlığı yapmaktaydı. 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında Vatan Caddesi’nde hayatını kaybetti.

Ticaret Bakanı hangi partiden sorusunun cevabı AK Parti'dir. Mevcut Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 2021 yılında bu göreve atanmış ve AK Parti'ye üye olarak bu görevi yürütmektedir. Ruhsar Pekcan ise 2018 yılında Ticaret Bakanlığı görevine gelmiş ve Adalet ve Kalkınma Partisi'nden görev yapmıştır.

Mustafa Tuzcu, Ticaret Bakanlığı'nda çeşitli görevlerde bulunmuş bir isimdir. Bağdat Ticaret Müşaviri, Uluslararası Anlaşmalar Genel Müdür Yardımcılığı gibi kademelerde görev almış ve sektör uzmanı olarak çalışmıştır.

Maliye ve Gümrük Bakanı olan Lütfi Elvan ise 10 Kasım 2020 tarihinden 2 Aralık 2021 tarihine kadar bu görevde bulunmuştur.

2021 yılında Ticaret Bakanı olan Mehmet Muş, Trabzon Sürmene doğumlu bir isimdir. İstanbul'da eğitimini tamamlamış, lisans eğitimini Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde İşletme Bölümü'nde yapmış ve yüksek lisans için yurt dışına gitmiştir.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise Trabzon doğumlu bir bürokrat ve siyasetçidir. 10 Temmuz 2018 tarihinden bu yana Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görev yapmaktadır.

Rıza Tuna Turagay, 1964 yılında Viyana'da doğmuş ve Ankara'da eğitim almış bir isimdir. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamlamış, ardından University of Birmingham'da yüksek lisans yapmıştır.

Prof. Dr. İlhan Varank, Mustafa Varank'ın ağabeyidir. Bilgisayarlı öğretim teknolojileri alanında master yapmış ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yapmıştır. 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında hayatını kaybetmiştir.

Geri