AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tibbi Tanitim ve satis Sorumlusu ne is yapar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Tıbbi Tanıtım ve satış Sorumlusu ne iş yapar?​

Medikal firmalarınca üretilen ilaç ve tıbbi malzemeleri, hastane ya da diğer sağlık kuruluşlarında çalışan sağlık personeline tanıtan ve satış faaliyetlerini yöneten kişilere tıbbi tanıtım sorumlusu denir.

Tıbbi mümessil kimler olabilir?​

Tıbbi mümessil olabilmek için üniversitelerin 2 yıllık ön lisans eğitimi veren Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama bölümünü bitirmek gerekir. Lise mezunu olan kişiler, üniversite sınavına girip yeterli puanı alarak bu bölümü kazanabilir.

2 yıllık tıbbi tanıtım ve pazarlama ne iş yapar?​

2 yıllık tıbbi tanıtım ve pazarlama ne iş yapar?
Program mezunları mesleki yaşamlarında öncelikle ulusal ve uluslararası ilaç ve her tür tıbbi ürün üretip pazarlayan medikal firmalarında, ecza depolarında tıbbi satış temsilci vb. unvanlarla istihdam edilebilmektedir.

İlaç mümessili hafta sonu çalışır mı?​

İlaç mümessili hafta sonu çalışır mı?
Tıbbi mümessillerin çalışma saatleri genellikle eczanelerin açılış ve kapanış saatleri aralığında oluyor. Ancak bir bölümü hafta sonları ve hekimlerin nöbet saatlerinde de çalışıyor. Mesailerin uzun bir bölümü araç kullanarak geçiyor.

Tanıtım sorumlusu ne iş yapar?​

Alışveriş merkezinin yazılı, işitsel ve görsel basında yer almasını sağlayan, tanıtım ve organizasyonlarla bilinirliliğini ve potansiyel müşteri sayısını artırmaya yönelik faaliyetlerde bulunan, alışveriş merkezi bünyesinde bulunan kiracılar ile yönetim arasında bilgi akışı ile işbirliği sağlayan kişidir.

Tıbbi mümessil hangi üniversitelerde var?​

MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ (2 Yıllık)

Tıbbi Tanıtım ve pazarlama Bölümü maaşları nedir?​

Tıbbi Tanıtım ve pazarlama Bölümü maaşları nedir?
Herhangi bir devlet kurumunda çalışan Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama mezunları 3500-4000 arasında maaş alabilir. Özel ilaç firmalarında çalışanlar ise genellikle asgari ücretin 2-3 katı kadar maaşlarla çalışırlar. Bu maaş çalışılan firmaya göre düşebileceği gibi yükselebilir de.

Tıbbi Tanıtım ve pazarlama eczanede çalışabilir mi?​

Tıbbi Tanıtım ve pazarlama eczanede çalışabilir mi?
Pazarlamacı, Satış, satınalma İşleri, Sigortacılık, İlaç firmalarında, eczanelerde, ecza depolarında, Sağlık Turizmi gibi birçok alanda iş imkanına sahiptirler.

Tıbbi tanıtım ve satış sorumlusu, medikal firmaların ürettiği ilaç ve tıbbi malzemeleri hastane ya da diğer sağlık kuruluşlarında çalışan sağlık personeline tanıtarak satış faaliyetlerini yöneten kişidir. Bu kişiler genellikle üniversitelerin Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama bölümünden mezun olurlar. Bu bölümü bitirenler, medikal firmalarında, ecza depolarında tıbbi satış temsilcisi gibi unvanlarla iş bulabilirler.

İlaç mümessillerinin çalışma saatleri genellikle eczanelerin açılış ve kapanış saatleri arasında olur. Bununla birlikte, hafta sonları ve hekimlerin nöbet saatlerinde çalışma ihtiyacı doğabilir. Mesailerinin büyük bir kısmı araç kullanarak geçebilir.

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Bölümü mezunları, ulusal ve uluslararası ilaç ve tıbbi ürün üreten firmalarda, ecza depolarında ve çeşitli sağlık kuruluşlarında iş bulabilirler. Maaşları ise devlet kurumlarında çalışanlar için 3500-4000 arasında olabilirken, özel ilaç firmalarında çalışanlar genellikle asgari ücretin 2-3 katı kadar maaş alabilirler.

Pazarlamacılar, satış temsilcileri ve Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama mezunları, iş bulma imkanı için eczaneler, ecza depoları, sağlık kuruluşları ve ilaç firmaları gibi birçok sektörde çalışabilirler. Bu alanlarda çeşitli iş imkanları bulunmaktadır.

Geri