- Konu Yazar
Tıbbi tanıtım temsilcisi ne yapar?
Tıbbi tanıtım temsilcisi; bağlı bulunduğu firmaya ait ilaç veya tıbbi ekipmanın tanıtım ve satış faaliyetlerini yürütür. Medikal ürün ve ilaç firmaları ile sağlık personeli arasındaki iletişimin anahtar noktasıdır.Tıp temsilcisi nedir?
Tıbbi tanıtım temsilcisi, çalışmış olduğu ilaç firmasında sağlık ürünlerini doktorlara, eczacılara, diş hekimlerine tanıtımını mesleki ilkeler doğrultusunda yapan kişidir. Bu kişiler tarafından, üretimi yapılan ve eczane bulunan tıbbi ürünleri doktorlara tanıtarak ilaçların reçete edilmesini sağlar.
Tıbbi Tanitim nedir?
Tıbbi tanıtım ve pazarlama bölümü, sağlık sektörüne ürün pazarlamasında faaliyet gösteren ilaç sanayi, medikal vb. işletmelerin ihtiyaç duyduğu temel mesleki bilgi ve altyapıya sahip kaliteli personel yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu nedenle iyi bir eğitim almış olan ilaç tanıtım elemanlarına ihtiyaç duyulmaktadır.
Ürün Tanıtım Temsilcisi Belgesi nasıl alınır?
Ürün Tanıtım Temsilcisi eğitimi uzaktan eğitim platformu üzerinden verilecektir. Uzaktan eğitim plaftormuna https://uttegitim.ticaret.edu.tr adresinden erişim sağlayabilirsiniz. Her bir ders için ön test son test uygulamaları yapılacaktır. Bir sonraki derse geçebilmek için son testte %50 başarı şartı aranacaktır.Tıbbi mümessil nedir ne iş yapar?
İlaç ve medikal ürünler sektöründe çalışan firmaların ürettiği, ruhsatlı ilaç, tıbbi cihaz ve diğer medikal ürünleri; hastane, sağlık ocağı, eczane gibi sağlık kuruluşlarında görev yapan ilgili personele tanıtan ve satışını yapan kişilere tıbbi mümessil denir.
Tıbbi tanıtım sorumlusu ne iş yapar?
Alışveriş merkezinin yazılı, işitsel ve görsel basında yer almasını sağlayan, tanıtım ve organizasyonlarla bilinirliliğini ve potansiyel müşteri sayısını artırmaya yönelik faaliyetlerde bulunan, alışveriş merkezi bünyesinde bulunan kiracılar ile yönetim arasında bilgi akışı ile işbirliği sağlayan kişidir.
Herhangi bir devlet kurumunda çalışan Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama mezunları 3500-4000 arasında maaş alabilir. Özel ilaç firmalarında çalışanlar ise genellikle asgari ücretin 2-3 katı kadar maaşlarla çalışırlar. Bu maaş çalışılan firmaya göre düşebileceği gibi yükselebilir de.