AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tibbi tanitim temsilcisi ne is yapar?

Editör

Yeni Üye

Tıbbi tanıtım temsilcisi ne iş yapar?​

Tıbbi tanıtım temsilcisi; bağlı bulunduğu firmaya ait ilaç veya tıbbi ekipmanın tanıtım ve satış faaliyetlerini yürütür. Medikal ürün ve ilaç firmaları ile sağlık personeli arasındaki iletişimin anahtar noktasıdır.

Tıbbi mümessil ne kadar maaş alır?​

Tıbbi mümessil ne kadar maaş alır?
Tıbbi Mümessil maaşı en düşük 4.730 TL, en yüksek 9.770 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Tıbbi Mümessil ortalamasına göre Tıbbi Mümessil maaşı yaklaşık 6.570 TL seviyelerindedir.

Tıbbi Tanıtım ve pazarlama ne kadar maaş alır?​

Herhangi bir devlet kurumunda çalışan Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama mezunları 3500-4000 arasında maaş alabilir. Özel ilaç firmalarında çalışanlar ise genellikle asgari ücretin 2-3 katı kadar maaşlarla çalışırlar. Bu maaş çalışılan firmaya göre düşebileceği gibi yükselebilir de.

Tıbbi mümessil nasıl satış yapar?​

Tıbbi mümessil nasıl satış yapar?
İlaç satışlarını yaparken görev alanında bulunan sağlık tesislerini ziyaret eder ve kataloglar üzerinde veya numune ilaçlar üzerinde tıbbi ürün tanıtımını yapar. Pazarlaması yapılacak tıbbi ürünlerin yapısı ve kullanımı hakkında ayrıntılı bilgiler edinir. Gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar kapsamında raporlar hazırlar.
Tıbbi tanıtım temsilcisi ne kadar maaş alır?​
Tıbbi tanıtım temsilcilerini alabilecekleri en düşük maaş 4.500 TL, en yüksek 9.000 TL, ortalama maaş alımları ise 6.000 TL civarındadır. Görev yeni başlayan tıbbi tanıtım temsilcilerinin alabileceği maaş 4.500 TL + performans olarak ifade edilebilir.

Tıbbi Tanıtım Temsilcisi sertifikası nasıl alınır?​

Tıbbi Tanıtım Temsilcisi sertifikası nasıl alınır?
Bu kapsamda yeterlilik belgesi sınavında başarılı olup yeterlilik belgesi almaya hak kazanmış ürün tanıtım temsilcileri (ÜTT) https://ebs.titck.gov.tr/Ilac/AnonymousApp/UrunTanitimTemsilcisiBasvurusu linki üzerinden yeterlilik belgesi başvurusu yapabilirler.

Tıbbi mümessil olmak için ne gerekir?​

Tıbbi mümessil olabilmek için üniversitelerin 2 yıllık ön lisans eğitimi veren Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama bölümünü bitirmek gerekir. Lise mezunu olan kişiler, üniversite sınavına girip yeterli puanı alarak bu bölümü kazanabilir.

Tıbbi Mümessillik Belgesi nasıl alınır?​

Tıbbi Mümessillik Belgesi nasıl alınır?
Sınavını başarı ile bitiren katılımcılar, MEB Onaylı Tıbbi Mümessillik Kursu Sertifikası alabilmektedir. Sertifika almaya hak kazanan katılımcılar, kursu aldıkları eğitim kurumuna başvurarak belgelerini teslim alabilmektedir.

2 yıllık tıbbi Tanıtım ve Pazarlama mezunu ne iş yapar?​

Program mezunları mesleki yaşamlarında öncelikle ulusal ve uluslararası ilaç ve her tür tıbbi ürün üretip pazarlayan medikal firmalarında, ecza depolarında tıbbi satış temsilci vb. unvanlarla istihdam edilebilmektedir.

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Bölümü nerede staj yapar?​

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Bölümü nerede staj yapar?
Söz konusu programda öğrenim görecek öğrencilerin staj, uygulama imkânları: Programımız öğrencileri ilaç firmaları, medikal firmalar, ecza depoları ve eczanelerde staj ve uygulama yapma imkanına sahiptirler.
Ilaç mümessili hafta sonu çalışır mı?​
Tıbbi mümessillerin çalışma saatleri genellikle eczanelerin açılış ve kapanış saatleri aralığında oluyor. Ancak bir bölümü hafta sonları ve hekimlerin nöbet saatlerinde de çalışıyor. Mesailerin uzun bir bölümü araç kullanarak geçiyor.

ÜTE belgesini kimler alabilir?​

ÜTE belgesini kimler alabilir?
En az ön lisans seviyesinde diploma sahibi olmak koşuluyla satış ve tanıtım elemanı eğitimi alındıktan sonra sınavından başarılı olunduğu takdirde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumuna başvurarak belgenizi alabilirsiniz.

ÜTT yeterlilik belgesi kimler alabilir?​

Üniversitelerin, ürün tanıtım temsilcisi yetiştiren bölümlerinden mezun olanlara diplomalarını ibraz etmeleri hâlinde veya en az yüksekokul mezunu olup Kurum tarafından yapılan veya yaptırılan sınavı başarı ile geçenlere Kurum tarafından yeterlilik belgesi düzenlenir.

Mümessillik Hangi bölüm?​

Mümessillik Hangi bölüm?

Tıbbi tanıtım temsilcileri, bağlı oldukları ilaç veya tıbbi ekipman firmalarının ürünlerini tanıtarak satış faaliyetlerini yürütürler. Bu kapsamda sağlık personeli ile iletişim kurarak ürünlerin pazarlanmasını sağlarlar. Genellikle saha çalışması yaparlar ve sağlık tesislerini ziyaret ederek ürünler hakkında bilgi verirler.

Tıbbi mümessillerin maaşı genellikle 4.730 TL ile 9.770 TL arasında değişebilmektedir. Ortalama olarak, bir tıbbi mümessilin maaşı yaklaşık 6.570 TL civarındadır. Bu rakamlar deneyim, firma büyüklüğü ve performans gibi faktörlere göre değişebilir.

Tıbbi tanıtım ve pazarlama alanında çalışanların maaşları ise devlet kurumlarında 3500-4000 TL arasında olabilirken özel ilaç firmalarında bu rakam asgari ücretin 2-3 katı kadar olabilmektedir. Firmanın büyüklüğü, başarı oranı ve deneyim gibi faktörler maaşı etkileyen önemli unsurlardır.

Tıbbi mümessiller, görevleri kapsamında sağlık tesislerini ziyaret ederek kataloglar ve numune ilaçlar üzerinden ürün tanıtımı yaparlar. Ürünlerin özellikleri ve kullanımı hakkında detaylı bilgi sahibi olurlar ve yaptıkları çalışmaları raporlar halinde sunarlar.

Tıbbi tanıtım temsilcilerinin maaşları ise en düşük 4.500 TL, en yüksek 9.000 TL arasında değişebilir. Ortalama olarak, bir tıbbi tanıtım temsilcisinin aldığı maaş genellikle 6.000 TL civarında olabilir. Yeni başlayanların maaşları performansa bağlı olarak da değişiklik gösterebilir.

Tıbbi tanıtım temsilcisi olabilmek için yeterlilik belgesi sınavını başarıyla tamamlamak gerekmektedir. Bu belgeyi alanlar [belirtilen link](https://ebs.titck.gov.tr/Ilac/AnonymousApp/UrunTanitimTemsilcisiBasvurusu) üzerinden başvuruda bulunabilirler.

Tıbbi mümessil olabilmek için ise üniversitelerin 2 yıllık ön lisans eğitimini veren Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama bölümünden mezun olmak gerekmektedir. Lise mezunları da bu bölümü kazanabilmek için üniversite sınavına girip yeterli puanı almalıdır.

Tıbbi Mümessillik Belgesi almaya hak kazanan katılımcılar, MEB onaylı Tıbbi Mümessillik Kursu sertifikasını alabilirler. Bu sertifikayı alanlar kursu aldıkları eğitim kurumundan belgelerini teslim alabilirler.

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Bölümü mezunları, meslek hayatlarında ulusal ve uluslararası ilaç ve tıbbi ürün üreten firmalarda, ecza depolarında veya eczanelerde tıbbi satış temsilcisi gibi unvanlarla çalışabilirler.

ÜTE ve ÜTT belgelerini alabilmek için en az ön lisans diploma sahibi olmak ve gerekli eğitimleri başarıyla tamamlamak gerekmektedir. Sınavlardan başarıyla geçenler belgelerini Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundan alabilirler.

Mümessillik bölümü genellikle Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama bölümüdür. Bu bölümü bitirenler genellikle tıbbi mümessil veya tanıtım temsilcisi gibi pozisyonlarda çalışabilirler.

Geri