AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tibbi Sekreterlikte yas siniri var mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Tıbbi Sekreterlikte yas siniri var mi?​

Tıbbi sekreterlik alımı için yasa ile belirlenmiş hiçbir yaş sınırı bulunmamaktadır. Özel sektördeki kurumlar, kurum tercihi olarak genelde 35 yaş üzeri tıbbi sekreter alımı yapmazlar.

Tıbbi sekreterlik sertifikası ile atama olur mu?​

Atamalarda ya da iş ilanlarında tıbbi sekreterlik sertifikası bulunan sekreter aranması halinde rahatlıkla başvuru yapmak ve çalışmak mümkün oluyor. Eğitimin pratiğe dayalı olarak verilmesi katılımcıların eğitim sonunda rahatlıkla çalışabilmesine katkı sağlıyor.

Hasta Kabul ile tıbbi sekreterlik Aynı mi?​

Hasta Kabul ile tıbbi sekreterlik Aynı mi?
Hasta kabul sekreterliği biriminde çalışan bireyler, bir nevi tıbbi sekreter görevi görmektedirler. Hastaların kimlik bilgileri aracılığı ile, muayene olmak istedikleri alana sistem üzerinden giriş ve kayıt yaparlar. Hasta kabul sekreterlerinin çeşitli iş tanım ve görevleri vardır.

Tıbbi sekreterlik sertifikası kimler alabilir?​

Tıbbi sekreterlik sertifikası kimler alabilir?
Tıbbi sekreter olabilmek için sağlık meslek lisesi ya da üniversitelerin sağlık sekreter bölümlerinden mezun olmak, Sağlık Meslek Yüksekokullarından mezun olmak gerekmektedir. Bu bölümlerden mezun değilseniz özel kurumlara başvurmak sertifika alabilir ve tıbbi sekreterlik yapabilirsiniz.

Tıbbi sekreterlik ve hasta kabul sertifikası nedir?​

Hasta kabul belgesi ve sertifikası, hasta kabul biriminde veya tıbbi sekreter olarak çalışan ve bu alanda uzmanlaşan kişilerin sahip olduğu sertifikadır. Hasta kabul biriminde çalışmak isteyen tüm kişiler bu sertifikayı almak zorundadır.

Tıbbi sekreter olmak için sertifika yeterli mi?​

Tıbbi Sekreter Olmak İçin Gerekli Bir Nitelik: Sertifika Özel sektörde iş bulmak ve işe alımı etkilemek için tıbbi sekreterlik sertifikası gereklidir. Sertifika, işin kabulü için gerekli olan bilgi aşinalığını kazandırır ve bir tıbbi sekreterin yapabileceği görevler hakkında ön bilgiyi vermiş olur.

Tıbbi sekreter olmak için üniversite şart mı?​

Tıbbi sekreter olmak için üniversite şart mı?
Üniversitelerin Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü’nden mezun olan kişiler tıbbi sekreter olarak çalışabilir. Bu bölümü okumamış olan üniversite mezunları ise Tıbbi Sekreterlik ve Hasta Kabul Danışmanlığı Eğitimi’ne katılıp sertifika alarak bu mesleği yapabilir.

Memur olma yaşı en son kaç?​

Memur olma yaşı en son kaç?
Bu konuda kanunen bir düzenleme olmamasına rağmen yapılan KPSS kılavuzunda bu konuda düzenleme yapılmaktadır. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) A Grubuna katılacak olan adaylardan 35 yaş sınırı bulunmaktadır.

38 yaşında devlet memuru olunur mu?​

 
Devlet memuru olabilmek için genelde 35 yaş sınırı uygulanmaktadır ancak bazı durumlarda bu yaş sınırı esnetilebilmektedir. Örneğin, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) A Grubuna katılacak adaylar için 35 yaş sınırı bulunmaktadır. Ancak bazı durumlarda yaş sınırı değişebilir, bu nedenle güncel düzenlemeler ve istisnalar için ilgili kurumun resmi internet sitesinden bilgi almanız önemlidir. Dolayısıyla, 38 yaşında devlet memuru olunup olunmayacağı hakkında net bir bilgi vermek için güncel mevzuatta ve ilgili kurumun politikalarında yapılan son düzenlemelerin incelenmesi faydalı olacaktır.
 
Geri
Üst