Tibbi sekreterlik kursuna kimler katilabilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
216.708
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Tıbbi sekreterlik kursuna kimler katılabilir?​

Üniversitelerin Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü’nden mezun olan kişiler tıbbi sekreter olarak çalışabilir. Bu bölümü okumamış olan üniversite mezunları ise Tıbbi Sekreterlik ve Hasta Kabul Danışmanlığı Eğitimi’ne katılıp sertifika alarak bu mesleği yapabilir.

Tıbbi sekreterlik Sertifikası ile atama yapılır mı?​

Eğitimin temel amacı olan nitelikli tıbbi sekreter yetiştirmek için gerekli olan tüm imkanlar tamamen profesyonellik çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Atamalarda ya da iş ilanlarında tıbbi sekreterlik sertifikası bulunan sekreter aranması halinde rahatlıkla başvuru yapmak ve çalışmak mümkün oluyor.
Tıbbi sekreter olabilmek için sağlık meslek lisesi ya da üniversitelerin sağlık sekreter bölümlerinden mezun olmak, Sağlık Meslek Yüksekokullarından mezun olmak gerekmektedir. Bu bölümlerden mezun değilseniz özel kurumlara başvurmak sertifika alabilir ve tıbbi sekreterlik yapabilirsiniz.
Tıbbi sekreterlik eğitimi nedir?
Tibbi Sekreterlik Sertifika Programi; hastanelerde, muayenehanelerde, saglik ocaklarinda, aile sagligi merkezlerinde çalismakta bulunan tibbi sekreterlerin çalismaya devam edebilmeleri için veya bu is yerlerinde ise baslayacak olan adaylarin çalisabilmeleri için zorunlu tutulan bir egitim programidir.
Tıbbi sekreterlik eğitimi nasıl alınır?
Tıbbi sekreterlik sertifikası alabilmek için ilk önce üniversite onaylı Tıbbi Sekreterlik Kursu’na kayıt olmanız gerekmektedir. Kayıt olduğunuz tıbbi sekreterlik eğitimini başarı ile bitirmeniz durumunda tıbbi sekreterlik sertifikası almaya hak kazanırsınız.

Tıbbi sekreterlik Sertifikası ile iş bulunur mu?​

Bu mesleğin iş olanakları oldukça geniştir. Tıbbi sekreterlik sertifikasına sahip olan herkes, bu mesleği yapmak için sağlık kuruluşlarını tercih eder. Bu kuruluşların başında hastane yer almaktadır. Hastanenin yanında sağlık ocağı ve muayenehane gibi sağlık kurumlarını da tercih edebilirler.

Tıbbi sekreterlik ve hasta kabul sertifikası nedir?​

Hasta kabul belgesi ve sertifikası, hasta kabul biriminde veya tıbbi sekreter olarak çalışan ve bu alanda uzmanlaşan kişilerin sahip olduğu sertifikadır. Hasta kabul biriminde çalışmak isteyen tüm kişiler bu sertifikayı almak zorundadır.
Tıbbi sekreterlik Sertifikası ile atanır mı?
Atamalarda ya da iş ilanlarında tıbbi sekreterlik sertifikası bulunan sekreter aranması halinde rahatlıkla başvuru yapmak ve çalışmak mümkün oluyor. Eğitimin pratiğe dayalı olarak verilmesi katılımcıların eğitim sonunda rahatlıkla çalışabilmesine katkı sağlıyor.
Tıbbi Dökümantasyon ve sekreterlik görevi nedir?
Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik özel ve kamu, kurum ve kuruluşlarında; hastanın randevu hizmetlerini düzenleme, kabul işlemlerini yapma, hastayı kurumun işleyişi ve tıbbi hizmetler konusunda bilgilendirme, hastaya ait kayıtları tutma, idari ve tıbbi ünitelerdeki haberleşme ve yazışma hizmetlerini yürütme, hasta …

Tıbbi sekreter olmak için yaş sınırı var mı?​

Tıbbi sekreterlik alımı için yasa ile belirlenmiş hiçbir yaş sınırı bulunmamaktadır. Özel sektördeki kurumlar, kurum tercihi olarak genelde 35 yaş üzeri tıbbi sekreter alımı yapmazlar.

Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik ne iş yapar maaşı?​

Kamu sektöründe yeni çalışmaya başlamış olan tıbbi dökümantasyon ve sekreter maaşları 2019 yılı itibari ile ortalama 3600-3850 TL olarak belirlenmiştir. Ücretler mesai saatleri ve ek izinlere göre değişiklik gösterebilir. Özel sektörde ise ortalama maaş durumu 2200-2500 TL arası değişmektedir.
Tıbbi sekreterlik Kursu ne kadar sürer?
Eğitime erişim süresi toplamda 3 aydır. İlk bir ay içerisinde sınav ve sertifikalandırma işlemi gerçekleşir. Katılımcı sertikayı alsa dahi 3 ay dolana kadar eğitime erişebilir. Katılımcının sertifikayı hak edebilmesi için internet ortamında sitemiz üzerinden online test sınavına girmesi gerekmektedir.
Sağlıkta yaş sınırı var mı?
SAĞLIK BAKANLIĞI ATAMALARINDA YAŞ SINIRI VAR MI? Sağlık kurumlarında görev almak için atama başvurusunda bulunan adaylara yönelik olarak adayların 18 yaşını doldurup 35 yaşını doldurmamış olması istenmektedir.
 
Geri
Üst