AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tibbi sekreter olmak icin hangi liseye gidilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Tıbbi sekreter olmak için hangi liseye gidilir?​

Tıbbi sekreter olabilmek için sağlık meslek lisesi ya da üniversitelerin sağlık sekreter bölümlerinden mezun olmak, Sağlık Meslek Yüksekokullarından mezun olmak gerekmektedir. Bu bölümlerden mezun değilseniz özel kurumlara başvurmak sertifika alabilir ve tıbbi sekreterlik yapabilirsiniz.

Tıp asistanı ne iş yapar?​

Hastalara ilaçlar ve özel diyetler hakkında bilgi verir, ilaçları talimatlara göre hazırlar ve uygular, talimatlara göre ilaç doldurmalarına izin verir, eczaneye telefon reçeteleri verir, kan alır, hastaları X ışınılarına hazırlar, elektrokardiyografi alır, sütürleri çıkarır ve sargıları değiştirir.
Tıbbi sekreter olmak için hangi derslerin iyi olması gerekir?​
Türk Dili, İnkılap Tarihi, Yabancı Dil, Bilgisayar, Psikoloji, Biyoistatistik, Anatomi, Fizyoloji, Mikrobiyoloji, Farmakoloji, Histopataloji, Tıbbi Terminoloji, Daktilografi, Hastalık Bilgisi, Stenografi, Halk Sağlığı ve Tıbbi Deontoloji, İlk Yardım, Tıbbi Dokümantasyon ve Arşiv Bilgisi, Araştırma Teknikleri, Halkla …

Tıbbi sekreterlik eğitim sertifikası nasıl alınır?​

Tıbbi sekreterlik eğitim sertifikası nasıl alınır?
Tıbbi sekreterlik sertifikası alabilmek için ilk önce üniversite onaylı Tıbbi Sekreterlik Kursu’na kayıt olmanız gerekmektedir. Kayıt olduğunuz tıbbi sekreterlik eğitimini başarı ile bitirmeniz durumunda tıbbi sekreterlik sertifikası almaya hak kazanırsınız.

Lise mezunu tıbbi sekreter olabilir mi?​

Lise mezunu tıbbi sekreter olabilir mi?
Daha önceki yıllarda sağlık meslek liselerinden mezun olmak, tıbbi sekreterlik mesleği için yeterli bir nitelik olabiliyordu. Fakat şu anda lise mezunu olmak, kamu ve özel sektör için yetmemektedir ve sağlık meslek liselerinden de ilgili alan kaldırılmıştır.

Tıbbi sekreter kimler olabilir?​

Üniversitelerin Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü’nden mezun olan kişiler tıbbi sekreter olarak çalışabilir. Bu bölümü okumamış olan üniversite mezunları ise Tıbbi Sekreterlik ve Hasta Kabul Danışmanlığı Eğitimi’ne katılıp sertifika alarak bu mesleği yapabilir.

Tıp Fakültesi asistan nedir?​

Meslek Tanımı : Hasta memnuniyetini sağlamak, hasta muayenelerini kontrol etmek, tıp fakültesi mezununun tıpta uzmanlık sınavı ile tercih ettiği dalın gerekli süresini tamamlayıp uzman doktor olana kadarki aşamasına ulaşan nitelikli kişidir.
Tıp fakültesinde asistan nasıl olunur?​
Cerrahi Asistan Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir?
- İlgili üniversitelerin lisans derecesinde, toplam 6 yıllık eğitim veren tıp fakültelerinden mezun olmak,
- Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavına (TUS) girmek,
- Cerrahi alandaki bölümlerden birini seçip, bu alanda yapılan sınavda başarı göstermek.

Tıbbi Sekreter hangi dersler var?​

Tıbbi Sekreter hangi dersler var?
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Ön Lisans Programı; tıbbi dokümantasyon, biyoistatistik, halkla ilişkiler, davranış bilimleri, anatomi, halk sağlığı, iletişim, yönetim ve organizasyon gibi alanlar üzerine zorunlu ve seçmeli derslerden oluşmaktadır.

Tıbbi Dökümantasyon ve sekreterlik hangi dersleri?​

Tıbbi Dökümantasyon ve sekreterlik hangi dersleri?
Dönem 1
- Temel İngilizce I (ENGL161)
- Tıbbi Dökümantasyon – I (TDYN111)
- Büro Yönetimi Teknikleri – I (BYTM111)
- Bilgisayara Giriş (BYTM115)
- Klavye – I (BYTM117)
- Anatomi (TDYN119)
- Tıbbi Terminoloji (TDYN121)
- Hastalıklar Bilgisi – I (TDYN123)

Tıbbi sekreterlik Sertifikası kaç ayda alınır?​

Eğitime erişim süresi toplamda 3 aydır. İlk bir ay içerisinde sınav ve sertifikalandırma işlemi gerçekleşir. Katılımcı sertikayı alsa dahi 3 ay dolana kadar eğitime erişebilir. Katılımcının sertifikayı hak edebilmesi için internet ortamında sitemiz üzerinden online test sınavına girmesi gerekmektedir.

Sertifika ile tıbbi sekreter olunur mu?​

Bu mesleği olabilmek için meslek yüksekokullarının tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümünden mezun olmak yeterlidir. Bunun yanında, tıbbi sekreterlik kursu ile alınan sertifika sayesinde bu mesleği yapabilirsiniz.
Sekreter olmak için hangi bölümü okumak lazım?​
Sekreter olmak isteyen kişilerin üniversitelerin, iki yıllık ‘Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı’ önlisans bölümlerinden mezun olması ve bunun neticesinde de sekreter unvanına hak kazanması gerekmektedir.
 
Tıbbi sekreter olmak isteyenler için iki ana yol bulunmaktadır:

1. Sağlık Meslek Lisesi ya da üniversitelerin sağlık sekreter bölümlerinden mezun olmak: Bu yolla tıbbi sekreterlik için gerekli eğitimi alabilir ve mesleğe adım atabilirsiniz. Ancak, günümüzde lise mezunu olmanın yeterli olmadığı ve ilgili alanın sağlık meslek liselerinden kaldırıldığı belirtilmektedir.

2. Üniversitelerin Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü'nden mezun olmak veya Tıbbi Sekreterlik ve Hasta Kabul Danışmanlığı Eğitimi'ne katılarak sertifika almak: Bu yöntemle de tıbbi sekreterlik için gerekli eğitimi alabilir ve meslek hayatına başlayabilirsiniz.

Tıbbi sekreterlik için gerekli dersler arasında Türk Dili, İnkılap Tarihi, Yabancı Dil, Bilgisayar, Psikoloji, Biyoistatistik, Anatomi, Fizyoloji, Mikrobiyoloji, Farmakoloji, Histopataloji, Tıbbi Terminoloji, Daktilografi, Hastalık Bilgisi, Stenografi, Halk Sağlığı ve Tıbbi Deontoloji, İlk Yardım, Tıbbi Dokümantasyon ve Arşiv Bilgisi, Araştırma Teknikleri sayılabilir.

Eğitim sertifikası almak isteyenler için üniversite onaylı Tıbbi Sekreterlik Kursu'na kayıt olmak gerekmektedir. Bu kursu başarıyla tamamlayanlar tıbbi sekreterlik eğitim sertifikası almaya hak kazanırlar.

Son olarak, tıbbi sekreterlik yapmak isteyenlerin Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümünden mezun olmalarının yanı sıra sertifika alarak da bu mesleği icra edebileceği belirtilmektedir. Bu şekilde, bir Tıbbi Sekreterlik kursuna katılarak sertifika alarak da bu mesleği yapabilirsiniz.
 
Geri
Üst